Aktuelt:

NY UNDERSØKELSE: Anders Steinsland Haugan i DNB Næringsmegling er ute med en ny leietakerundersøkelse.

«Alle» de store vil til sentrum

Nærmere 90 prosent av leietakerne i en DNB Næringsmegling-undersøkelse ønsker seg til Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Det er i DNB Næringsmeglings femte kontorundersøkelse blant de største kontorbrukerne at de oppsiktsvekkende tallene kommer frem. På spørsmålet «Dersom dere skulle valgt kontorlokaler i dag, hvilken beliggenhet i Oslo ville dere valgt?». Svarte 37 prosent Bjørvika, 27 prosent svarte Oslo sentrum, mens 25 prosent vil til Aker Brygge, Tjuvholmen og Vika. Det tilsvarer 89 prosent av respondentene i undersøkelsen.

Undersøkelsen er gjort blant 52 større kontorbrukere som representerer nærmere 90.000 ansatte og bruker over 1,8 millioner kvadratmeter med kontorareal.

Ifølge undersøkelsen forventer hele 40 prosent av selskapene at de trenger kontorareal de neste tre årene. Andelen har økt gjennom hele perioden DNB Næringsmegling har gjennomført undersøkelsen og står i sterk kontrast til koronapandemiens start, da bare 5 prosent forventet økt arealbehov.

Analytiker Anders Steinsland Haugan i DNB Næringsmegling skriver at langt færre av bedriftene planlegger å kutte areal som følge av at de ansatte er på hjemmekontor. «Bedriftene ønsker de ansatte på kontoret, og ser nå at de må ha mer plass for å gjøre kontoret attraktivt for de ansatte. Interessant er det også at det kun er i overkant av 10 prosent av selskapene som ser for seg å trenge mindre kontorareal», skriver analytikeren.

I undersøkelsen var det bred enighet blant om at det i dagens marked er vanskelig å få tak i de rette ansatte. Hele 90 prosent opplyser om at det er vanskelig eller veldig vanskelig. Dette er også grunnen til at bedriftene tilbyr hjemmekontor.

– «Attraktivitet som arbeidsgiver», «miljøhensyn» og «krav fra ansatte», er de tre svarene som kommer desidert høyest på listen, skriver DNB-analytikeren.

67 prosent av respondentene svarer at miljøprofil er veldig viktig, mens resten sier at det er viktig når de skal velge lokaler neste gang.

Powered by Labrador CMS