Vil selge trykkeriet i Nydalen

Schibsted kan håve inn hele 750 millioner kroner når de nå legger trykkeriet i Nydalen ut for salg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det tror Pål Berg i DnB NOR Næringsmegling. Finansavisen skriver onsdag at den 45 000 kvadratmeter store eiendommen vis-á-vis Handelshøyskolen BI skal selges, nærmere bestemt i Sandakerveien 121. Schibsted skal så leie eiendommen tilbake i tolv år, altså en sale leaseback-avtale.

2008-tallene for Sandakerveien 121 AS viser en omsetning på 42,6 millioner kroner, med et driftsresultat på kr 18,1 millioner.

Finansdirektør Trond Berger i Schibsted mener timingen av salget er god og håper å få i overkant av 500 millioner kroner for eiendommen. Det tilsvarer ifølge Finansavisen en yield på over 10 prosent for bygningsmassen, skyhøyt i dagens marked. Tomten er på 43 mål.

Pål Berg er langt mer optimistisk.– Vi sendte ut en teaser rett før jul for å melde fra i markedet om at noe nytt kommer på nyåret. Går man ut fra en nettoyield på 7 prosent, vil salget innnbringe rundt 750 millioner kroner, sier Berg til Finansavisen. En salgssum på 750 millioner kroner tilsvarer en kvadratmeterpris på 16 667 kroner.

Enkelte interessenter skal allerede ha meldt seg, og Berg sier vi nå begynner å nærme oss et normalisert transaksjonsmarked. Det er lettere å drive igjennom handler, fordi det er tilgjengelig finansiering i markedet.

Schibsted Trykk AS er Norges største avistrykkeri. Anlegget startet opp med ordinær produksjon i bygget ved årsskiftet 1998-99. Her trykkes Schibsted-konsernets aviser. I tillegg produserer bedriften også Dagsavisen og trykksaker for eksterne kunder. Schibsted Trykk eies av Verdens Gang og Schibsted.

Bygget i Nydalen inneholder to pressehaller, pakkeri, papirlager og utkjøringshall, foruten administrasjonkontorer, personalrom og tekniske rom. Byggets maksimale lengde er 194 meter, mens den maksimale høyden er 23 meter.

Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners tror for øvrig at omsetningen av næringseiendom i 2010 kan bli 25 milliarder kroner, og da mener han at estimatet ”kanskje er litt forsiktig”.

– 25-30 milliarder er ikke noe voldsomt tall, men omtrent på nivå med 2008. Da må man også huske at volumet inkluderte Steen & Strøm-porteføljen, sier Bjølgerud til Finansavisen.

For 2009 ser volumene ut til å bli i underkant av 15 milliarder kroner, og vi må tilbake til 2003 for å finne tilsvarende lave årsvolumer i det norske næringseiendomsmarkedet.

Foto: Schibsted trykk

Powered by Labrador CMS