Vant Aspelin Ramm-prisen etter Coworking-master

Tin Phan vant Aspelin Ramm-prisen etter å ha skrevet masteroppgave om coworking spaces.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var på byutviklingsmessen Oslo Urban Arena at Aspelin Ramm-prisen 2016 ble delt ut. 20 masteroppgaver ble i en konkurranse for alle masterstudenter vurdert, og fire kandidater sto igjen i finalen. Vinneren ble Tin Phans oppgave om coworking spaces. Han har sett nærmere på hvordan det nye kunnskapssamfunnet egentlig endrer måten vi lever arbeidslivene våre.

«Kandidaten har tatt pulsen på byens utvikling og modig valgt en oppgave som på mange måter representerer et nybrottsarbeid. Vi vil berømme dette motet, men aller mest presisjonen og den kritiske refleksjonen i oppgaven og presentasjonen. Kunnskapsproduksjon og diskusjon om hvordan vi organiserer og bygger for nye utfordringer og idealer for arbeidslivet har så vidt startet. Masteroppgaven til Tin Phan er med på å få dette feltet i bevegelse», skriver juryen i sin begrunnelse for vinneren.

Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum er imponert over nivået på alle masteroppgavene som ble vurdert.

– Etter at vi har lest gjennom de 20 oppgavene som ble nominert, er det grunn til å bli optimist med hensyn på fremtiden til bransjen, sa Bøyum under prisutdelingen.

Målet med master-konkurransen er ifølge Bøyum å få frem masteroppgaver som kan bidra til bedre og mer fremtidsrettet byutvikling i Norge.

– Byutvikling krever evne til tverrfaglig forståelse, og årets vinner viste dette i særlig grad, sier Bøyum.

– Nivået har gjennomgående vært svært høyt, og vi har hatt en vanskelig jobb med å gjøre det endelige utvalget av finalister, sier juryleder for Aspelin Ramm-prisen og instituttleder for urbanisme og landskap ved AHO, Marianne Skjulhaug.

Powered by Labrador CMS