MANGE VIL KJØPE: Nils M. Nordvik melder om mange interessenter til supereiendommene på Bygdøy.
MANGE VIL KJØPE: Nils M. Nordvik melder om mange interessenter til supereiendommene på Bygdøy.

Stjernemegler tror Bygdøy-rekorden smadres: – Jeg vet om ti eiendommer som fint kan matche prisen

Nils M. Nordvik tror flere boliger på Bygdøy kan være verdt opp mot milliarden.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at Ferd-arving Katharina Andresen bladde opp svimlende 585 millioner kroner for en strandeiendom på sørøstsiden av Bygdøy. Selger var Hans Øivind Nordvik. 

Adressen er fasjonable Admiral Børresens vei, rett utenfor Fram-museet og innenfor øya Lille Herbern. Men til tross for en soleklar ny prisrekord i Norge og Norden, går det mot nye rekorder.

– Jeg vet om ti eiendommer på Bygdøy som fint kan matche prisen. Rekorder kommer til å bli slått. Flere eiendommer på Bygdøy kan komme opp mot millIarden, sier stjernemegler Nils M. Nordvik til Estate Nyheter.

– Wilhelmsen-familien sitter på tre-fire eiendommer. Beliggenheten til Petter Stordalen i Christian Benneches vei er unik. Du har mange flotte eiendommer fra Sjøfartsmuseet og der Øystein Spetalen bor. Eiendommen til Bjørn Rune Gjelsten ligger også nydelig til, ramser han opp.

Kostbare strandlinjer

– Hva krever kjøperne når vi snakker om så eksklusive eiendommer?

– En kjøper vil gjerne ha strandlinje og gjerne utsikt også. Eiendommen kan selvfølgelig ligge litt bakenfor hvis det er utsikt. Men på Bygdøy er eiendommene med strandlinje mest verdt.

– Og som sagt, jeg vet flere om hus der ute som kan slå rekorden. At det blir solgt eiendommer for mer enn 585 millioner kroner, er jeg ganske sikker på. Det er flere jeg har snakket med som har vist interesse for å kjøpe. 

Nordvik sier at når folk har milliarder, blir det «sky is the limit». Milliardærene er ute etter de aller dyreste eiendommene. Stjernemegleren sier han var to ganger i Sveits i sommer. 

Utflyttede milliardærer vil tilbake

– Det er utflyttede nordmenn der som vurderer å flytte tilbake eller å investere i en bolig, for så å flytte tilbake. Utlendinger ser også at det er prisvekst i Norge, sier Nordvik om de mulige kjøperne.

Det er ikke 10 millioner kroner det står på i den aller øverste prisklassen. Og så nytter det ikke bare å se på kvadratmeterprisen for selve boligen. Man må også ta med tomten, og de attraktive strandlinjetomtene på Bygdøy prises skyhøyt.

Katharina Andresen og forloveden får med seg en strandlinje på en seks mål tomt. Hovedboligen er på 790 kvadratmeter, mens portnerboligen på 130 kvadratmeter i prakteiendommen i Admiral Børresens vei 4.

– Hvilke minimumskrav har kjøperne til størrelsen i det øverste segmentet?

– Det er litt forskjellige behov. Hvis vi ser på kategorien 200 kvadratmeter og oppover, er det gjerne de litt mer etablerte med penger. Eiendommer til minimum 100 millioner kroner er i en annen type kategori enn de til 30-40 millioner.

Pusser opp for mange millioner

Boliger i det aller øverste segmentet har ofte sitt særpreg fra forrige eier. Nordvik sier noen pusser opp for 5 millioner kroner, andre bruker 20 millioner. 

Men én ting er å prise en standard 3-romsleilighet i Oslo, som det selges tusener av. Men hvordan verdsetter man en eiendom til potensielt mange hundre millioner kroner? 

– Å prise en slik eiendom handler om behovet til kjøper og hva de ønsker seg. Så er spørsmålet hva selger er villig til å slippe en eiendom for. Det er alltid en pris du er villig til å selge for. Da er alt til salgs, med modifikasjoner. 

– Men noen vil at eiendommen skal beholdes i generasjoner. Andre mener at en ny generasjon bør ta over, og at tiden er inne for salg, sier den erfarne megleren.

Hans Øivind Nordvik hadde «bare» eid prakteiendommmen på Bygdøy 2015. I 2014 la Den indre Sjømannsmisjon ut Oslo Sjømannskirke eiendommen for salg til 70 millioner kroner. 

Et par måneder senere sikret Nordvik seg eiendommen for 57 millioner kroner. Så solgte han for tigangeren.

Ingen harde budkamper

Hvis noen lurer på om det er harde budkamper i det aller, aller øverste segmentet, er svaret «nei».

– Det er forhandlinger én til én, understreker Nordvik. 

– Hvor er de heteste og dyreste områdene nå? 

– Jeg mener Bygdøy alltid har vært hetest. Bygdøy er som en liten by i byen, en landsbygd utenfor Oslo. Det er et utrolig hyggelig område, jeg bor der selv i annen linje. 

– Det er et fantastisk miljø med folk med beina på jorden. Bygdøy er det dyreste stedet i landet. Om det er dyrest i Norden, er litt skummelt å si. Det er mange fine eiendommer i skjærgården utenfor Stockholm og langs Strandveien i København. På Snarøya er det også en del dyrere områder, men det gjenstår å se om de matcher Bygdøy, svarer Nordvik.

Holmenkollåsen har gjennom tiår vært kjent som et av Oslos flotteste og dyreste områder, med utsikt over hele byen.

Heming-land

– Holmenkollen er «hot» på sin måte, på samme måte som Vinderen, Slemdal og Vettakollen. Da er vi over i «Heming-land». Det er mange som vil bo barnevennlig i et sporty miljø med alpint og langrenn, som er populært der oppe.

– Ullevål Hageby er veldig spesielt, med et akademisk miljø. Hvert område passer til forskjellige grupper, sier megleren.

Nordvik solgte i 2019 luksusleiligheten til krafttraderen Einar Aas på eksklusive Bolette Brygge ytterst på Tjuvholmen for 80 millioner kroner. 

Nylig ble det kjent at oljefondets sjef Nicolai Tangen bladde opp 90 millioner kroner på samme sted. Kvadratmeterprisen skal ha vært godt over 300.000 kroner, i så fall ny rekord for en leilighet. 

Mer kontinentalt

– Skiller Aker Brygge og Tjuvholmen seg fra Bygdøy?

– Ja, det blir mer kontinentalt. Det er leiligheter på Tjuvholmen og ikke hus, så det blir helt annerledes. Kjøperne bor der i en periode, men de kjøper også for å bo der i lengre tid. Og Tjuvholmen har en fantastisk beliggenhet, understreker Nordvik. 

– Hvordan vil du beskrive boligmarkedet nå? 

– Det har lugget litt på grunn av rentene. Men det er mangel på boliger, spesielt i Oslo. Jeg tror markedet blir flatt en periode, men luksussegmentet lever sitt eget liv, slår Nordvik fast.

Powered by Labrador CMS