Tomten ligger i et område hvor det allerede er planlagt flere store prosjekter. (Foto: Google)
Tomten ligger i et område hvor det allerede er planlagt flere store prosjekter. (Foto: Google)

Røsjø rigger for gigantprosjekt

Kjøpet på 150 millioner kroner kan gi Endre Røsjø-selskapet Centennial Eiendom muligheten til å bygge over 60.000 kvadratmeter ved Økern.

Publisert

Centennial Eiendom ASA kjøper Eikenga 31-33 på Hasle i Oslo for ca. 150 millioner kroner. Eiendommen har en bygningsmasse på ca. 11.000 kvadratmeter med InfoCare som leietaker. Kjøpet tilsvarer en yield på ca. 6 prosent.

– Det er en god kontantstrømeiendom. Selv om det bare er 3 år igjen av leiekontrakten med InfoCare, er vi ikke bekymret for at byggene skal bli stående tomme, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Centennial Eiendom.

Men det er ikke bare kontantstrømmen som har motivert kjøpet. Centennial eier også naboeiendommen Økernveien 119/121 med en bygningsmasse på 19.600 kvadratmeter. Ideen er å slå sammen disse eiendommene ved å legge lokk over T-banesporet som går mellom dem. I så fall vil dette samlet bli en tomt på ca. 22 mål.

– Dette ligger et godt stykke frem i tid, men gir helt klart muligheter for å bygge stort, sier Gabrielsen.

Tomten ligger i et område hvor det allerede er planlagt flere store prosjekter:

-Stor-Oslo Eiendom vil bygge 24.000 kvm i Økernveien 97-99

-Eiendomsspar og OBOS vil bygge 62.000 kvm i Økernveien 115

-Møller Eiendom og Haslevollen Eiendom vil bygge 90.000 kvm på den andre siden av Økernveien

-Like ved ønsker NG Commerce å bygge 25.000 kvadratmeter

Disse vil selvsagt bli viktige referanseprosjekter når utnyttelsen av tomten til Centennial skal fastsettes. Med den beliggenheten eiendommen har helt opp mot det som skal bli nye Økern Sentrum, er det ikke utenkelig at utnyttelsen av tomten kan bli på 300 prosent. Det vil i alle fall bety en bebyggelse på 66.000 kvadratmeter.

Centennial Eiendom og Alliance Arkitekter har allerede hatt møter med Sporveien og Eiendoms- og byfornyelsesetaten om et mulig lokk over T-banen. Etter det Estate Nyheter erfarer, skal signalene til dette være positive.

Selger av Eikenga 31-33 er Hero Eiendom AS, som eies av Nøve AS (Cecilie P. Dramstad Aas) og Solhell AS (Rolf Helgesen, Roar Helgesen og Terje Helgesen). Overtakelse er i februar.

 

 

Powered by Labrador CMS