HØYHUS: Blokkbebyggelse og høyhus ser ut til å bli realiteten for Smestad, etter at byrådet nå har lagt frem forslaget til ny kommunedelplan for Oslo.
HØYHUS: Blokkbebyggelse og høyhus ser ut til å bli realiteten for Smestad, etter at byrådet nå har lagt frem forslaget til ny kommunedelplan for Oslo.

Byrådet går for blokkbebyggelse på Smestad

Nå er forslaget til ny kommunedelplan lagt frem.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter har i flere omganger omtalt innspillene til ny kommuneplan, som skal gi nye boliger i Oslo. Forslagene til utbygging har ikke gått upåaktet hen, blant annet har det blitt mye ståhei rundt skissene for fortetting av Smestad.

Her skal det bygges ut før 2030I går ble forslaget til ny kommuneplan lagt frem. Den viser at Nedre Grefsen er tatt ut som område for høy og tett utbygging. Smestad-beboere har ikke like god grunn til å feire, da området er definert som «utviklingsområde» der det meste skal bygges ut før 2030.

Det samme gjelder Lilleaker/Lysakerelva, Vækerø, Skøyen, Huseby, Diakonhjemmet, Frysja, Nydalen øst, Montebello, Røa, Gaustad/Sogn, Løren/Økern, Ensjø, Vollebekk, Bjerke, Hasle, Valle Hovin, Furuset, Tveita, Grorud senter, Rødtvedt, Romsås (senter) og Veitvedt/Linderud.Nydalen øst, Montebello.

Røa og Ulsrud har ikke figurert i de tidligere mulighetsstudiene, og er således nye på listen.

LES OGSÅ: Vil ha 62.000 m2 næringseiendom på Smestad

Byrådet viser til at at kollektivknutepunkter er «områder med kobling av to eller flere banebaserte linjer med potensial for bymessig utvikling og økt utnyttelse». Innenfor disse områdene er Lysaker, Skøyen, Majorstuen, Storo, Sinsen, Nydalen, Økern, Helsfyr, Bryn, Ryen, Furuset og Grorud stasjon.

Kan gi 135.000 nye boligerPrioriterte stasjonsnære områder er områder «der økt utnyttelse skal vurderes, med bakgrunn i at de fungererer eller planlegger å fungere som lokalt senter». Prioriterte stasjonsnære områder er Montebello, Slemdal, Vinderen, Åsjordet, Ullevål, Tåsen, Oppsal, Holtet, Sæter, Bogerud, Holmlia, Haugerud, Trosterud, Ammerud, Linderud og Haugenstua.

Risløkka og Karlsrud er tatt ut sammenlignet med tidligere forslag.

Byrådet slår fast at utarbeidelsen av kommuneplanen har kartlagt et potensiale for å bygge opp til 135.000 nye boliger.

LES OGSÅ: Heier på Montebello-utbyggerne