Bygger park til 707 millioner

Skanska har fått oppdraget med å bygge Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI).

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Entreprenørgiganten opplyser i en melding fredag at de har signert en totalentreprisekontrakt med OCCI. Denne kontrakten innebærer bygging av tilsammen 36 000 kvadratmeter med kontor- og laboratorielokaler for helserettet virksomhet, samt Ullern videregående skole.

Innovasjonsparken (se illustrasjon) skal bli Norges første bygg som forener klinisk kreftforskning, biotekbedrifter og en videregående skole. Bak OCCI AS står Utstillingsplassen, OBOS Forretningsbygg AS, SIVA Eiendom Holding AS, Industrifinans OCCI AS og Oslo Cancer Cluster.

 Kontraktssummen på 707 millioner kroner, som tilsvarer en oppføringskostnad på vel 19 600 kroner kvadratmeteren. Byggestart er april 2013, og prosjekt skal ferdigstilles i august 2015.

Kontrakten inngår i Skanskas ordrereserve for første kvartal. Prosjektet oppføres ved siden av Ring 3 og Radiumhospitalet. Bygget får BREEAM-klassifisering «Very Good».

I tillegg etableres det en grønn buffer med plantefelt og trær, slik at den bevaringsverdige naturen i området vernes. Hele prosjektet var i fare, på grunn av noen brysomme trær.

OCCI hentet i januar i år inn 180 millioner kroner i ny egenkapital, som skal gå til oppføring av innovasjonsparken.

Powered by Labrador CMS