Går tungt inn i Sverige

Publisert Sist oppdatert

 

Selskapene Hemsö og SveaNor skal bygge et utdannings- og forskningssenter på 35.000 kvadratmeter ved Karolinska Huddinge i Stockholm. Prosjektet er kostnadsberegnet til 1-1,5 milliarder svenske kroner, og de to selskapene eier halvparten av prosjektet hver.

Les også: Rådgiver i Sveriges største handel

Les også: Kan få skattesmell i Sverige

Utdanning

Byggestart for det første byggetrinnet på 20.000 kvadratmeter er planlagt i august 2014, ifølge Fastighetsvärlden. Den største leietakeren i det første byggetrinnet blir Kungliga Tekniska högskolan, KTH, med om lag tre fjerdedeler av arealet, samt Röda Korsets högskola. Det andre byggetrinnet på 15.000 kvadratmeter har forventet byggestart ett år senere. 

– Å skape lokaler for utdanningsinstitusjoner som KTH og Røde Kors er inspirerende, sier Hemsö-sjef Per Berggren til Fastighetsvärlden. 

SveaNor Fastighets AB er et relativt nytt selskap, som ble stiftet i 2010. Blant investorene er Terje Haugan, som er Hamars ubestridte eiendomskonge, gjennom selskapet Haugans Hus AS og Utstilingsplassen Eiendom. Videre er Halgrim Thon med, gjennom Hathon Holding. Halgrim Thon var tidligere direktør hos sin onkel Olav Thon. For noen år tilbake gikk han ut av Olav Thon Gruppen og har siden utviklet egne eiendommer.

Dette er investorene

Arve Nyhus er inne gjennom selskapet Megaron AS. Nyhus vil være kjent for Sjølyst Utvikling og sitt tidligere kompaniskap med Ola Mæle. Disse to stod blant annet for Kaldnes Brygge i Tønsberg. Steinar Stokke, som tidligere eide 25 prosent av Oslo Næringseiendom, er også inne blant investorene. SveaNor overtok sent i 2013 alle aksjene i Oslo Næringseiendom. 

Til slutt består kompletteres investorgrupperingen i SveaNor av Håkan Karlsson. Han har mange års erfaring fra prosjekt- og eiendomsutvikling i Sverige.

Les også: – Norden har blitt for dyrt

Les også: – Kan dele opp Norden i to

Les også: – Norden er «safe haven»

Powered by Labrador CMS