GJØR PENGER PÅ KUNST: Jensen-familien leier blant annet ut Fossveien 24 på Grünerløkka til Kunsthøgskolen i Oslo.

Anonym familie driver stort

Familiebedriftene Brødrene Jensen AS og Tress Eiendomsinvest DA holder en lav profil i mediene, men driver samtidig stort i eiendom. Familien eier blant annet Seilduksfabrikken, som leies ut til Kunsthøgskolen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

 

Estate Nyheter har gjort flere henvendelser til ledelsen i de familieeide selskapene, men tilbakemeldingen er at medieomtale er uinteressant for dem.

Bak det forholdsvis anonyme selskapsnavnet Brødrene Jensen ligger det imidlertid en betydelig eiendomsvirksomhet. Brødrene Jensen har også tette bånd til Stor-Oslo Eiendom.

Stor-Oslo InvestSelskapet eier blant annet 15,89 prosent av aksjene i Stor-Oslo Invest, som investerer i prosjektselskaper hvor søsterselskapene Stor-Oslo Management og Stor-Oslo Prosjekt har en aktiv rolle.

I tillegg har Brødrene Jensen investert i flere prosjekter i regi av Stor-Oslo Eiendom. Blant de største prosjektene er Lørenveien Utvikling, hvor selskapet eier 20 prosent av aksjene.

Les også: Den hellige kremmerånd

Satser på LørenLørenveien Utvikling AS ble stiftet i 2011 for å utvikle ca. 45.000 kvadratmeter næring og bolig i Lørenveien 50-65 i Oslo. Siden den gang har prosjektet begynt å materialisere seg. Kontorbygget Lørenveien 65 blir på ca. 13.300 kvadratmeter, inklusive parkeringskjeller.

Eiendommen er godt eksponert mot Økern, Ring 3 og Østre Aker vei, og benyttes i dag som parkeringsplass for kunder til Coop Obs! sin dagligvare i Lørenveien 63.

Prosjektet inkluderer også bygging av 149 leiligheter. På den samme tomten skal Selvaag Bolig føre opp tre byggetrinn, som Stor-Oslo Eiendom i 2015 solgte på vegne av utviklingsselskapet Lørenveien Utvikling.

Les også: Lille Oslo Eiendom kjøper av Stor-Oslo Eiendom

Omregulerer på EnsjøBrødrene Jensen og aksjonærene kontrollerer også Ensjøveien Utvikling AS. Dette selskapet eier Ensjøveien 16–22, som ligger vis-à-vis Ensjø T-banestasjon og i dag består av ca. 15.000 kvadratmeter kontor, lager og forretning.

Ensjø transformeres fra bilby til et urbant boligområde, og Ensjøveien 16-22 skal omreguleres og utvikles i tråd med Oslo Kommune sitt planleggingsprogram. Eiendommene vil få et betydelig innslag av boliger når de er ferdig regulert.

Stor-Oslo Eiendom vil gjennom en avtale med grunneier stå for utvikling og forvaltning av eiendommene.

Prosjekt på KongsbergEt annet prosjekt i regi av Stor-Oslo Eiendom er Sildetomta på Kongsberg. Eiendommen er nært knyttet opp til hovedveinettet gjennom byen og i tillegg tog og buss. Eiendommen består i dag av to bolighus, et gatekjøkken og en utrangert kornsilo. Alle bygninger vil i forbindelse med gjennomføringen av prosjektet bli revet.

Fremtidig bebyggelse vil bestå av hotell, kontor, bolig, handel og parkering. Arealet er på 24.000 kvadratmeter BRA.Eiendommen eies av Sølvknuten Invest AS, hvor Stor-Oslo Eiendom eier 52,66 prosent av aksjene. Aksjeposten til Brødrene Jensen er på 33,34 prosent.

Les også: Sporveien har T-banestasjoner i tomtebanken

Medeier på FrysjaStor-Oslo Eiendom er også prosjektutvikler, prosjektleder og medeier i Frysjaparken Utvikling AS. Her eier Brødrene Jensen 10,6 prosent av aksjene, mens OBOS Nye Hjem eier halvparten av selskapet. OBOS kom inn på eiersiden i juni 2014.

– Vi er meget tilfreds med dette kjøpet. Vi snakker om et potensial for cirka 785 boliger, det vil si nesten halve Kværnerbyen, så dette er et stort og omfattende prosjekt også i OBOS-sammenheng, uttalte Kristoffer Eriksen i OBOS Nye Hjem.

Les også: Ukjente høvdinger

Bygg i KvadraturenRelasjonen mellom Brødrene Jensen og Stor-Oslo Eiendom kommer også til syne i T8 Holding AS, hvor det førstnevnte selskapet eier halvparten av aksjene. Stor-Oslo Invest eier 15 prosent.

Ifølge hjemmesidene til Stor-Oslo Eiendom er dagens Tollbugata 8 og 8 B er på ca. 6.000 kvm og skal rehabiliteres til et moderne kontorbygg med publikumsrettet virksomheter i bygningens 1. etasje.

– Når prosjektet er ferdig vil det fremstå som oppgradert og tidsriktig bygg sentral i Kvadraturen, heter det.Stor-Oslo Eiendom har tilrettelagt kjøpet, er med som delinvestor og prosjektleder.

Les også: Trykkeri ble eiendomsselskap

ChokoladefabrikkenBrødrene Jensen er i tillegg involvert i en rekke andre eiendomsvirksomheter. Selskapet eier blant annet 33 prosent av aksjene i C&L Holding, som i fjorårets siste utgave av Estate Magasin var nummer 32 på liste over Norges 100 største eiendomsselskaper.

C&L Holding står blant annet bak prosjektet Chokoladefabrikken i Oslo, hvor det skal bygges 150 nye leiligheter i de tidligere fabrikklokalene til Nidar/Bergene. Selskapet eies med like store deler av Otium Bolig AS (Tore Lie), Brødrene Jensen AS og Bunde Eiendom.

Les også: Eiendomsinvestoren som ga bort alt

Flere virksomheterNoen andre eiendomsvirksomheter hvor Brødrene Jensen er involvert:

• Østre Aker vei 60 AS: Eier 35 prosent. Bryn Invest og Jon Harald Nordbrekken (inkassogründer) er blant de andre aksjonærene.

• AFG Invest: Eier 33,33 prosent. AF Gruppen og Eko Eiendom (Erik Ohr og Knut Steinar Olsen) eier tilsvarende eierandeler.

• Stovner Utvikling: Brødrene Jensen, Trond Mohn og AF Gruppen eier 33,33 prosent hver. Prosjektet har fått navnet “Fossumhagen” og omfatter oppføring av 128 leiligheter fordelt på fire bygg, samt 2.000 kvadratmeter med næringsarealer.

• Haraldrud Eiendomsselskap (eies 100 prosent gjennom Brødrene Jensen AS og dets aksjonærer).

Les også: Setter skjønnhetspenger i eiendom

Perle på GrünerløkkaGjennom selskapet Seilduken II DA eier familien også Seilduksfabrikken på Grünerløkka. Ifølge årsregnskapet 2014 for Seilduken II DA ble selskapet skilt ut av Tress Eiendomsinvest DA.

– Deltakerne i Tress Eiendomsinvest DA og Brødrene Jensen AS driver felleskontrollert virksomhet som nå er registrert som et eget selskap, heter det.

Seilduksfabrikken leies ut til Kunsthøgskolen i Oslo. Her holder blant annet Kunstakademiet, Teaterhøgskolen, Balletthøgskolen og Operahøgskolen hus.

– Med et areal på 45.000 kvadratmeter er dette ett av Nord-Europas største anlegg for kunst og design, skriver Kunsthøgskolen på hjemmesidene.

Brødrene Jensen AS eies av Ole Christian Jensen, Lasse Clarence Jensen, Leif Oddvin Jensen, Christian Jensen og Mie Christensen.

Les også: Eplehageutbygger har tjent 258 millioner på fem år

 

Powered by Labrador CMS