Q4: Vekst i konsernet, men Amund Tøftum er ikke fornøyd med totalen.

– Vi er ikke tilfredse med samlet lønnsomhet

AF Gruppen solgte nesten ikke boliger i siste kvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

AF Gruppen leverte ifølge en pressemelding en resultatmargin på 5,9 prosent i fjorårets siste kvartal, og økte omsetningen i kvartalet økte med 5,6 prosent fra samme kvartal i fjor til til 8,5 milliarder kroner.

For 2022 ble omsetningen 31,2 milliarder en vekst på 12,0 prosent. Resultat før skatt ble 502 millioner (635) i kvartalet og 1,4 milliarder (1,58) i 2022.

– Vi har en solid finansiell posisjon. Vi oppnår svært god lønnsomhet i store deler av konsernet i kvartalet, spesielt innenfor Offshore og Energi og Miljø. Anlegg leverer tosifret driftsmargin, og Betonmast viser positiv utvikling og leverer et godt resultat i kvartalet. Innen Bygg og Sverige er den samlede lønnsomheten ikke tilfredsstillende på tross av at flere enheter i begge virksomhetsområdene leverer svært solide resultater. Det er for stor variasjon i enhetenes prestasjoner, og vi er ikke tilfredse med samlet lønnsomhet i 2022, sier konsernsjef Amund Tøftum.

Svært lavt boligsalg

Eiendom hadde lavt salg i kvartalet, og det ble inngått salgskontrakter på 9 (135) boliger, hvorav AFs andel er 3 (60). For året er det inngått salgskontrakter på 216 (550) boliger, hvorav AFs andel er 89 (256).

– I Q4 ble det overlevert 73 boliger på Brøter Terrasse i Lillestrøm. I tillegg har AF Eiendom ferdigstilt næringseiendommen Hasle Tre i Oslo. Det var sju boligprosjekter i produksjon ved utgangen av kvartalet, totalt 940 enheter hvorav vår andel er 438. Salgsgraden på igangsatte prosjekter er 76 prosent, påpeker Tøftum.

Virksomhetsområdet Bygg økte omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor, men det er stor variasjon i resultatene til enhetene. Høye byggekostnader og energipriser har påvirket lønnsomheten negativt, og virksomhetsområdet leverer totalt sett et svakt resultat i kvartalet.

Resultat per aksje for 2022 ble 8,96 kroner (9,6). Styret foreslår et utbytte på 6,5 kroner (6,5) per aksje til utbetaling 1. halvår 2023.

Powered by Labrador CMS