Q3: AFG og Amund Tøftum ser varierende prestasjoner i kvartalet.
Q3: AFG og Amund Tøftum ser varierende prestasjoner i kvartalet.

AF Gruppen leverer under forventning

Markedssentimentet for virksomhetsområdet eiendom er svakt. Økte renter påvirker boligsalget negativt og har bidratt til lave salgstall.

Publisert

Konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen sier i en pressemelding at de leverer under forventning i tredje kvartal.

– Og vi har varierende prestasjoner i enhetene våre. Utfordringene i Sverige fortsetter, samtidig har vi gjort nedjustering av prosjektestimatet på et offshoreprosjekt. På tross av dette leverer vi mange enheter solide prestasjoner, med sterke resultatbidrag fra virksomhetsområdene anlegg og energi og miljø, påpeker han blant annet.

Omsetningen i datterselskapet Betonmast sank i Q3 sammenlignet med samme kvartal i fjor, og de leverte et svakt resultat dette kvartalet.

Svakt på bolig

Kvartalsrapporten viser også at markedssentimentet for virksomhetsområdet eiendom er svakt.

– Økte renter påvirker boligsalget negativt og har bidratt til lave salgstall i kvartalet. Det ble inngått salgskontrakter på 5 (89) boliger i kvartalet, hvorav vår andel er 2 (34). Hittil i år er det inngått salgskontrakter på 41 (210) boliger, hvorav vår andel er 19 (88). Det var seks boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 920, hvorav vår andel er 422. Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 77 prosent, opplyser Tøftum blant annet.

AFG omsatte for 6,9 (7,5) milliarder kroner i Q3, og 22,1 (22,6) milliarder hittil i år. Resultat før skatt ble 103 millioner (263) i kvartalet og 408 millioner (898) hittil i år. Dette ga en resultatmargin på 1,5 prosent (3,5) i kvartalet og 1,8 prosent (4) hittil i år.

– Vi har en solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble 494 millioner kroner i kvartalet mot 272 i fjor. AF Gruppen leverer under forventning i kvartalet, og vi har varierende prestasjoner i enhetene våre. Utfordringene i Sverige fortsetter, samtidig har vi gjort nedjustering av prosjektestimatet på et offshoreprosjekt. På tross av dette leverer mange enheter solide prestasjoner, med sterke resultatbidrag fra virksomhetsområdene Anlegg og Energi og Miljø, sier Amund Tøftum.

 

Powered by Labrador CMS