TRANSFORMASJON: Det nye boligbygget skal gi 22 nye boliger i et område som er under transformasjon i Lodalen og langs Alnaelva. Ill: Torstein Ramberg AS Sivilarkitekt MNAL

Thon vant frem i bystyret

Olav Thon Eiendomsselskap ASA fikk ja til å oppføre en boligblokk ved Alnaelva i Oslo øst.

Publisert Sist oppdatert

I mars i fjor skrev Estate Nyheter at Olav Thon Eiendomsselskap ASA ønsker å omregulere Arnljot Gellines vei 1 fra industri til boliger. Hensikten er å rive den eksisterende verkstedbygningen og oppføre en boligblokk i 8 etasjer og parkeringshus under terreng.

Det nye boligbygget skal gi 22 nye boliger i et område som er under transformasjon i Lodalen og langs Alnaelva.

– Det er lengre opp i Arnljot Gellines vei nylig oppført to punkthus og ytterligere to er regulert. På naboeiendommen i Enebakkveien 69 er det under utarbeidelse planforslag som innebærer bygging av flere boliger, het det i bestilling av oppstartsmøte.

Onsdag kveld ble plansaken behandlet i bystyret. Fra talerstolen påpekte Sofia Rana (Rødt) at partiet mener det er nødvendig å etablere et 20 meter bredt byggefritt belte langs Alnaelva.

– Elvene er like viktige for naturmangfoldet som Marka, og reglene bør praktiseres like strengt. Vi i Rødt går i mot denne planen, og ser helst at den sendes tilbake for å utvikle området til fri- og grøntområde. Byantikvaren støtter oss i dette, uttalte hun.

Les også: Salget går på skinner

Haakon Riekeles (V) påpekte at Venstre er skeptisk til dette prosjektet av mange av de samme årsakene som Rødt trakk frem, blant annet nærheten til Alnaelva, høyden og kulturminnet Kullsyrefabrikken. Samtidig viste han til at det allerede står et bygg på eiendommen 4 meter fra elvebredden. Med den nye planforslaget vil en større del av bygget trekkes tilbake fra elven.

– På tross av at dette ikke er et ideelt prosjekt , og på tross av at det er nærmere Alnaelva enn vi skulle ønske, er det bedre enn den nåværende situasjonen. Derfor støtter vi prosjektet, uttalte Riekeles.

SV mener at planforslaget er ganske godt.

– Boligene vil få en god beliggenhet med sydvendt uteareal og gode solforhold. Det vil bidra til at området rundt Alnaelva blir bedre. Planforslaget kan også bidra til en eventuell hel eller delvis åpning av Alnaelva, som vi i SV har vært veldig opptatt av, uttalte Trine Dønhaug.

Byutviklingsutvalgets innstilling ble bredt vedtatt, slik at Olav Thon Eiendomsselskap nå kan gå i gang med byggeprosjektet.

Estate Media er ute med sin første podcast i samarbeid med DNB. Vi diskuterer blant annet om det bygges nok boliger i Oslo og om boligutviklerne har hatt det for lett.

Powered by Labrador CMS