60 000 KVM: Etter utvidelsen kan senteret Linderud senter få et bruttoareal på 60 000 kvm. Foreslått ny bebyggelse er fargelagt med rosa (bolig) og blått (næring). (Civitas/Lala)

Vil utvide kjøpesenter med boliger

Citycon ønsker å utvikle og oppgradere Linderud senter til et mer moderne og fremtidsrettet bydelssenter. 15 800 kvadratmeter av den foreslåtte utvidelsen er boliger.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Citycon Linderud Eiendom AS har Civitas bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Erich Mogensøns vei 38 i Oslo, hvor Linderud senter er beliggende. På det 31,5 dekar store planområdet ønsker selskapet å «videreutvikle og styrke både senterets fysiske, men også den konseptuelle koblingen med nærområdet og omkringliggende funksjoner».

– Dette ønskes gjort blant annet ved å åpne senteret mer mot omgivelsene, etablere flere og bedre entreer og generelt myke opp overgangen mellom det innvendige og utvendige. Fotgjengere og myke trafikanter skal prioriteres og være et sentralt premiss for utvikling av senteret og tilgrensende byrom og gater, skriver Civitas i henvendelsen til PBE.

Les også: Plan- og bygg ber eierne kutte i Nydalen

Konsulentselskapet påpeker at Linderud i dag er preget av «manglende koblinger mellom eksisterende funksjoner, et ensidig boligtilbud og en utflytende byromstruktur. Infrastrukturen og byrommene i området kan i seg selv oppleves som en barriere».

Civitas og tiltakshaver ser et potensial i blant annet å utnytte bedre naboskapet til hageanlegget og kulturinstitusjonen Linderud gård. Det er allerede etablert en dialog med både bydelen og Museene i Akershus (forvaltere av Linderud gård), og det er utformet et felles måldokument for videre arbeid og ambisjoner for området.

Eksisterende bruttoareal er på 33 000 kvm inklusive parkering, og Citycon ønsker nå å utvide dette med 27 000 kvm ny bebyggelse. Av dette utgjør 15 800 kvm bolig.

– Senteret åpnes opp mot omgivelsene ved at en større andel av fasadene henvender seg til gatene, byrommene på bakkenivå. Det gir gode muligheter for uteservering og markedsboder på torg og gateplan. En stor andel av ny bebyggelse vil ha aktive førsteetasjer, skriver Civitas.

Inne i senteret skal kulturtilbud som bibliotek fungere som ikke-kommersielt tilbud og møteplass. Det skal også legges til rette for andre ikke-kommersielle bydelsfunksjoner og gratistilbud dersom dette er ønskelig fra kommunens side.

Hør Estates nye podcast i samarbeid med DNB her:

Powered by Labrador CMS