STORT: Totalt vil hele området ha 14.000 arbeidsplasser og over 2.500 boliger.

Bruker 10 milliarder på ny bydel

Målet er å utvikle området til Nordens mest attraktive bydel

Publisert Sist oppdatert

Stavanger utvikling, kommunens eiendomsselskap, har valgt H2O Eiendom  som partner for videreutvikling og utbygging av fase to i Jåttåvågen. Selskapet er eid av Entra, Camar Eiendom og OBOS Nye Hjem.

Det skal i årene framover investeres over ti milliarder kroner i området, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Vurderer å selge kremeiendom

– Dette er langsiktige, solide partnere med kapital, kompetanse og gjennomføringskraft som vil bidra til å løfte denne bydelen til Nordens beste bydel både for folk og bedrifter, sier daglig leder Hans Kjetil Aas i Stavanger utvikling.

Å få fart på  Jåttåvågen fase to har vært et av deres viktigste satsingsområder siden selskapet ble opprettet i 2016.

– Utbyggingsområdet er et svært sentralt og attraktivt byutviklingsprosjekt. På grunn av størrelsen vil det trolig ta minst 20 år før det er ferdig utbygget. Det har derfor vært svært viktig for oss å finne seriøse og solide partnere med godt omdømme med referanser og erfaring fra andre store utbyggingsprosjekter, påpeker prosjektutvikler Ørjan Berven  i Stavanger utvikling.

LES OGSÅ: Kontrollerer enorme verdier 

Ferdig utbygd vil fase to omfatte 6.000 arbeidsplasser og 1.500 boliger. Totalt vil hele området bestå av 14.000 arbeidsplasser og over 2.500 boliger.

Bussveien gjennom området med forbindelse til universitetet og det nye sykehuset, sammen med det regionale jernbanestoppet, vil gjøre Jåttåvågen med Hinna Park til et sentralt knutepunkt i regionen.

– For oss er dette en strategisk, langsiktig investering som viser hvor tungt vi satser i regionen. Livet mellom husene viktig, derfor er Jåttåvågen perfekt med sine grønne områder og nærhet til sjøen, kombinert med supre kollektivforbindelser, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

LES OGSÅ: Samarbeid endte i millionkrangel

– Fase to vil gjøre Hinna Park til en komplett bydel med nok folk til det bylivet og den aktiviteten vi drømmer om, sier daglig leder Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom, som kjøpte Hinna Park tilbake til Stavanger i 2011.

– Etter et omfattende partnersøk, har vi i høst vært igjennom en spennende prosess med to kompetente og profesjonelle aktører fram mot signering av avtaleverket, sier Bjørn Heier, partner og prosjektleder i Hadrian Eiendom AS.

Hadrian Eiendom AS har i 2019 gjennomført to partnersøk hvor offentlige aktører søker etter partner for utbygging av sine eiendommer.

– Vår erfaring er at offentlige eiendomsbesittere er attraktive og bidrar med god kompetanse i et partnerskap, fortsetter Heier.

Powered by Labrador CMS