Aktuelt

Sterk vekst i AF Gruppen

Omsetningen i AF Gruppen økte med 34 prosent til 5,2 milliarder kroner i første kvartal.

- Det er gledelig at vi fortsetter å levere stabilt gode resultater selv med høy vekst i et marked preget av sterk konkurranse, sier konsernsjef Morten Grongstad.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Årets tre første måneder førte til en solid omsetningvekst hos AF Gruppen, med 5.214 milliarder kroner (3.883). Resultat før skatt ble 226 millioner kroner (194), og dette ga en resultatmargin på 4,3 % (5,0 %). Ordrereserven er på historisk høye 23,6 milliarder kroner på (19,4) ved utgangen av kvartalet, ifølge en pressemelding.

Kontantstrøm fra driften ble 257 millioner kroner (126) i 1. kvartal, og selskapet kjøpte 70 prosent av aksjene i den svenske entreprenøren HMB Holding. AF Gruppen hadde per 31.03.19 netto rentebærende gjeld på 189 millioner kroner (-1 017). Resultat per aksje for kvartalet ble 1,41 kroner (1,33).

LES OGSÅ: Solgte over halvparten av leilighetene første kvelden

– Det er gledelig at vi fortsetter å levere stabilt gode resultater selv med høy vekst i et marked preget av sterk konkurranse. Lønnsom vekst er essensielt for å kunne konkurrere om de mest interessante oppdragene, tiltrekke oss de beste medarbeiderne og forsterke en allerede sunn bedriftskultur. Selv om vi oppnår høy omsetningsvekst, solide resultater og har en historisk høy ordrereserve, må vi fortsatt forsterke vårt arbeid med sikkerhet, sier konsernsjef Morten Grongstad.

Han påpeker at AF-kulturen skal kjennetegnes av tydelige kjerneverdier, risikostyring og systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet.

LES OGSÅ: Her skal de bygge 300 leiligheter

– Sikkerhet går foran alt, og vårt mål er at ingen skal bli skadet av å jobbe i AF. Derfor har vi innført Sikkerhetsløftet, et sett med tiltak som skal styrke sikkerhetskulturen vår og øke bevisstheten hos hver enkelt medarbeider, sier Grongstad og har disse utvalgte høydepunktene fra kvartalet:

Godt salg i eiendomsprosjekter med høy ferdigstillingsgrad gjør at AF Eiendom leverer et solid resultat i kvartalet.

Anleggsmarkedet i Norge kjennetegnes av et stabilt høyt investeringsnivå, spesielt fra offentlig sektor. AF Anlegg oppnådde en organisk omsetningsvekst på 33 prosent i kvartalet, og økte ordrereserven med 16 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018.

Innen bygg var det høy aktivitet og solide resultater i kvartalet, og gode ordreserver gjør at aktivitetsnivået forventes stabilt høyt i 2019.

Tjenester som sikrer bedre ressursutnyttelse av avfall og energi er eksempler på at ingeniørkompetansen og entreprenørskapet i AF brukes til å utvikle tidsriktige og innovative løsninger.

Virksomheten i Sverige oppnådde en omsetningsvekst på 65 prosent, i hovedsak grunnet oppkjøpet av HMB som ble gjennomført i januar. Det svenske anleggsmarkedet er fortsatt preget av sterk konkurranse, og boligmarkedet er noe mer avventende enn i Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger 225 leiligheter for 535 millioner
Bolig
Kjøpte Oslo-leilighet full av skjeggkre. Får ikke erstatning
Juss
Hopper av kampen om NRK-tomten
Bolig
Ingen kjøper har meldt seg, satte ned prisen til 55 millioner
Transaksjoner
SPG kjøper Eterfabrikken
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Frigjør familieboliger i etablerte områder (+)
Bolig
Selger over 100 mål for nær 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Endringer i aksjeloven
Juss
Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere