Aktuelt

Sterk vekst i AF Gruppen

Omsetningen i AF Gruppen økte med 34 prosent til 5,2 milliarder kroner i første kvartal.

- Det er gledelig at vi fortsetter å levere stabilt gode resultater selv med høy vekst i et marked preget av sterk konkurranse, sier konsernsjef Morten Grongstad.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Årets tre første måneder førte til en solid omsetningvekst hos AF Gruppen, med 5.214 milliarder kroner (3.883). Resultat før skatt ble 226 millioner kroner (194), og dette ga en resultatmargin på 4,3 % (5,0 %). Ordrereserven er på historisk høye 23,6 milliarder kroner på (19,4) ved utgangen av kvartalet, ifølge en pressemelding.

Kontantstrøm fra driften ble 257 millioner kroner (126) i 1. kvartal, og selskapet kjøpte 70 prosent av aksjene i den svenske entreprenøren HMB Holding. AF Gruppen hadde per 31.03.19 netto rentebærende gjeld på 189 millioner kroner (-1 017). Resultat per aksje for kvartalet ble 1,41 kroner (1,33).

LES OGSÅ: Solgte over halvparten av leilighetene første kvelden

– Det er gledelig at vi fortsetter å levere stabilt gode resultater selv med høy vekst i et marked preget av sterk konkurranse. Lønnsom vekst er essensielt for å kunne konkurrere om de mest interessante oppdragene, tiltrekke oss de beste medarbeiderne og forsterke en allerede sunn bedriftskultur. Selv om vi oppnår høy omsetningsvekst, solide resultater og har en historisk høy ordrereserve, må vi fortsatt forsterke vårt arbeid med sikkerhet, sier konsernsjef Morten Grongstad.

Han påpeker at AF-kulturen skal kjennetegnes av tydelige kjerneverdier, risikostyring og systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet.

LES OGSÅ: Her skal de bygge 300 leiligheter

– Sikkerhet går foran alt, og vårt mål er at ingen skal bli skadet av å jobbe i AF. Derfor har vi innført Sikkerhetsløftet, et sett med tiltak som skal styrke sikkerhetskulturen vår og øke bevisstheten hos hver enkelt medarbeider, sier Grongstad og har disse utvalgte høydepunktene fra kvartalet:

Godt salg i eiendomsprosjekter med høy ferdigstillingsgrad gjør at AF Eiendom leverer et solid resultat i kvartalet.

Anleggsmarkedet i Norge kjennetegnes av et stabilt høyt investeringsnivå, spesielt fra offentlig sektor. AF Anlegg oppnådde en organisk omsetningsvekst på 33 prosent i kvartalet, og økte ordrereserven med 16 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018.

Innen bygg var det høy aktivitet og solide resultater i kvartalet, og gode ordreserver gjør at aktivitetsnivået forventes stabilt høyt i 2019.

Tjenester som sikrer bedre ressursutnyttelse av avfall og energi er eksempler på at ingeniørkompetansen og entreprenørskapet i AF brukes til å utvikle tidsriktige og innovative løsninger.

Virksomheten i Sverige oppnådde en omsetningsvekst på 65 prosent, i hovedsak grunnet oppkjøpet av HMB som ble gjennomført i januar. Det svenske anleggsmarkedet er fortsatt preget av sterk konkurranse, og boligmarkedet er noe mer avventende enn i Norge.

 

– Høres ut som å bygge sand i Sahara
Play
Plan- og bygg ber eierne kutte i Nydalen (+)
Utvikling
Etter årevis i mørket er det nå lys i tunnelen (+)
Bolig
Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.