Nyhter

Leietakers marked

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi har opplevd en betydelig ledighet i Nydalen, og dette har vært trykkende for leienivået. Men etter en positiv bevegelse den siste tiden er ikke ledighetsfaren like stor som den var, sier administrerende direktør Olav Line i Norwegian Property. 

Før sommeren inngikk de en leieavtale på 3.200 kvadratmeter i Gjerdrumsvei 12 med Ullevål sykehus. Line vil ikke gå ut med detaljene i avtalen, men sier i en kommentar til Estate Nyheter at de oppfatter det som en god avtale for selskapet og at lokalene skal tilpasses leietaker noe utover det vanlige. 

Les også: Vil ha finere og finere lokaler

Les også: Slik er markedet akkurat nå

Les også: Sterk vekst i leieprisene

– Går fremover

– Jeg vil si at markedet i Nydalen er greit. Det tar kanskje litt lengre tid enn først antatt å fylle de ledige lokalene, men det går sakte men sikkert fremover. Vår største utfordring på kort sikt er å ta ut leieveksten i Nydalen, for leienivåene er relativt labre. Det betyr at det er et godt marked for leietakerne, sier Line. 

I følge den siste markedsrapporten til DnB Næringsmegling ligger leienivået i Nydalen på rundt 2.000 kroner per kvadratmeter for høy standard, med en toppleie på rundt 2.500 kroner. 

Les også: Dobler energi-kapasiteten i Nydalen

Støtter ny områdeplan

Norwegian Property har naturlig nok fått med seg Avantors initiativ Nydalen + for en helhetlig områdeplan for Nydalen, og stiller seg bak forslaget de har kommet med. 

– Jeg syntes det er mange positive tanker rundt masterplanen. Den gir plass til flere boliger, noe jeg tror er en god oppskrift for Nydalen. Det vil gjøre området til en ordentlig bydel, sier Line, som på sikt også håper det vil gi utslag i leieprisene.  

– Jeg tror at prinsippene bak Nydalen + vil påvirke leienivåene positivt, men jeg ser for meg at det vil ta litt tid. Det er altså ikke en oppskrift for snarlig leieprisvekst, men en god plan for langsiktig eierskap i Nydalen.

Les også: Til topps i Nydalen-konkurranse

 

– Vi har lagt en plan for nesten alle eiendommene våre i Nydalen. De med lange leiekontrakter ligger under ordinær forvaltning, men vi har noen eiendommer med relativt korte kontrakter og der har vi utviklingsplaner som innebærer en oppgradering og modernisering. 

– Vil det være i tråd med den tankegangen som utviklerne av masterplanen har?

– Jeg tror alle byggene i Nydalen har et potensial til å bidra til mer liv i gatene. Det som er den største utfordringen er at det ikke holder med ett bygg, men hele gaten eller byrommet må med for at vi skal få en virkning. Våre planer bygger på dagens reguleringsplan for området, og vi har kun sett på muligheter for å bygge på en boligdel på en av eiendommene. Når det er sagt er jeg veldig positiv til tankene bak den fremlagte områdeplanen, som jeg tror viser den beste måten å utvikle Nydalen videre på, avslutter Line. 

Les også: Avantor selger i Nydalen

Les også: Flere studenter til Nydalen

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.