Nyhter

Dobler handelspark

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Oljenæringen skaper mange arbeidsplasser i Kristiansund, og prognoser fra Statistisk sentralbyrå viser et innbyggertall på opp mot 36.000 mennesker i 2040. I dag har kommunen rundt 25.000 innbyggere.

Les også: Gardermoen Næringspark skal bygge 150.000 m2

Det lokale eiendomsselskapet FG Eiendom, som fra før har utviklet Løkkemyra Handelspark, har fått opsjon fra formannskapet i Kristiansund til å kjøpe 31,5 mål ved flyplassen i Kristiansund, til en tomtepris på 350 kroner per kvadratmeter.

Denne opsjonen gjelder frem til 1. juli neste år. 

FG Eiendom ønsker å utvide handelsparken på et område som omtrent tilsvarer dagens handelspark. Leietakerne her består blant annet av Coop Ekstra, Coop Bygg, Sparkjøp, Jula, G-Sport og Barnas Leker. 

Tidens Krav skriver at Kristiansund kommune og FG Eiendom gått inn med 50 prosent hver i aksjeselskapet Pilotveien Næringspark. Aksjekapitalen er etablert ved at kommunen (95 mål) og FG Eiendom (85 mål) har gått inn med sine eiendommer som tingsinnskudd.

Les også: Mustad Eiendom kjøper Granfos Næringspark

I forrige uke redegjorde Trond Aasgård, daglig leder i FG Eiendom, formannskapet om hvordan man ser for seg å utvikle den nye næringsparken. I løpet av kort tid håper han å lande det første bygget på det nyervervede tomtearealet. 

Aasgård sier til Tidens Krav at flere interessenter har meldt seg, uten at det foreløpig er gjort noen konkrete avtaler.

Les også: Satser på Ringerike

Les også: Vil utvikle handelspark ved Bamble

 

 

 

Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Reitan stakk av med Energiprisen
Tech
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Slukte BN Bolig
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.