SALGSSTART TIL HØSTEN: Adm. direktør i Ferd Eiendom Camilla Krogh ser frem til salgsstart til høsten for Kobberkvartalet.

Nå er planene for Ferds seneste boligprosjekt klare

Ferd Eiendom har lansert første trinn for Kobberkvartalet på Billingstad, og planlegger salgsstart til høsten.

Publisert

Det skal bygges over 1.600 leiligheter sentralt på Billingstad, hvor Ferd Eiendom vil stå for 400. Det tidligere industriområdet skal bli et fullverdig nabolag med nærhet til både skog, sjø, kollektivtrafikk og butikker.

Nå har Ferd Eiendom planene klare for utviklingen av Kobberkvartalet, som skal løfte industriarven i området inn i boligprosjektet.

– Navnet Kobberkvartalet hedrer denne historien, hvor kobberet representerer telefonene som ble produsert her og koblingene oss mennesker imellom. Kobberkvartaler ligger der hovedkontoret til Elektrisk Bureau og senere ABB en gang var, forteller administrerende direktør i Ferd Eiendom, Camilla Krogh.

Ferd Eiendom overtok eiendommen i 2016 og har siden samarbeidet om reguleringsplanen til Vestre Billingstad med de andre utbyggerne i området.

– Området er allerede godt etablert og utviklingen fortsetter med Kobberkvartalet. Vi liker å si at vi er den siste brikken i det nye Billingstad. Med prosjektet kommer nye gangveier som kobler sammen og styrker det gode nabolaget på Vestre Billingstad, sier Krogh.

Ferd Eiendom vil bygge boliger på mellom 30 og 120 kvadratmeter. Det legges vekt på å ta vare på historien, forstå nåtiden og utvikle for fremtiden.

Anders Holmund.

– Det vil være leiligheter med ekstra takhøyde i første etasje, private hager samt noen boliger over to etasjer med en egen inngang. Det vil også være leiligheter med en egen utleiedel, sier Anders Holmlund, boligdirektør i Ferd Eiendom.

Prosjektet som nå lanseres utgjør om lag halvparten av Ferds planer for Vestre Billingstad. De to prosjektene skal skape et helhetlig arkitektonisk uttrykk og et trygt bomiljø.

– Vi planlegger salgsstart for Kobberkvartalet til høsten, med byggestart for første trinn våren 2025, avslutter Holmlund.

 

 

Powered by Labrador CMS