Fra kontraktssignering i fjor. F.v.: Sverre Liavaag, Veidekke Buskerud, Gro Brathovde, Avdelingsleder Veidekke Drammen, Marius Plünnecke, Distriktsleder Veidekke Buskerud, Gunnar Rinde, Stor-Oslo Eiendom, Hans Kristian Woldstad, Stor-Oslo Eiendom.

Stor-Oslo Eiendom i gang med Sølvparken

Stor-Oslo Eiendom er endelig klar for å sette spaden i jorden for sitt Sølvparken-prosjekt i Kongsberg.

Publisert Sist oppdatert

Bolig- og næringsprosjektet på Sildetomta midt i Kongsberg sentrum nærmer seg nå fullføring etter at styret i utbyggingsselskapet til Sølvparken vedtok byggestart sist uke.

Reguleringen for Sølvparken slo fast at leietakerne må ha et minimumsareal på 800 kvadratmeter i det kombinerte handelssenteret og leilighetsbygget. De seneste ukene har det blitt jobbet hardt for å lande de siste leiekontraktene i næringsdelen som strekker seg over to etasjer.

– Det har vist seg tidkrevende å få på plass handelsaktører som vil forplikte seg til så vidt store arealer. Det har pågått mange parallelle prosesser i lang tid, og med flere opp- og nedturer underveis. Men med de leietakerne vi nå har fått på plass blir dette et meget bra senter for hele Kongsberg. I prosjektgruppen er vi overbevist om kvaliteten i prosjektet, og nå gleder vi oss, sammen med Veidekke, til å få realisert prosjektet, sier Gunnar Rinde partner i Stor-Oslo Eiendom AS.

Sølvparken blir på tre bygg, med 11 000 kvadratmeter storhandel og 68 leiligheter. I kjelleren skal det bygges drøye 200 parkeringsplasser.

Stor-Oslo Eiendom har solgt flere leiligheter i prosjektet til priser på over 55 000 kroner per kvadratmeter inkludert parkeringsplass.

Det er Veidekke Entreprenør som er hyret inn til byggingen, som starter opp om kort tid.

– Vi gleder oss over å nå ha fått startskuddet for Sølvparken, og ser frem til å komme i gang med oppdraget. Forberedelsene til produksjonsstart har pågått en stund og vi håper å være i gang i løpet av oktober, sier Nils A Mogstad, prosjektleder for Veidekke Entreprenør AS.

Powered by Labrador CMS