Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

KJØPTE IBSEN-GÅRD: Christian Ringnes-dominerte Victoria Eiendom kjøpte Arbins gate 1 i 2012.

Ringnes bygger teaterscene

Victoria Eiendom vil utvide Ibsenmuseet og etablere en ny teaterscene dedikert Ibsens scenekunst i et tilbygg i Arbins gate 1. Teaterscenen skal driftes av Nationaltheatret.

Tore Årdal

tirsdag 10. juli 2018 4:00 (Oppdatert 9. juli 2018 23:27)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Christian Ringnes-dominerte Victoria Eiendom kjøpte Arbins gate 1 i 2012. Han kunne ikke se for seg et scenario der både Ibsenmuseet måtte flytte og Ibsens leilighet kunne bli stengt for alle. «Jeg måtte reagere. Det ble fryktelig godt betalt, men det får så være» uttalte Ringnes til Aftenposten.

Nå har Hammer Arkitekter sendt søknad om rammetillatelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) for Arbins gate 1. Søknaden er sendt på vegne av Victoria Eiendom-selskapet AS Forretningsgården.

– Prosjektets hovedformål er å etablere en ny teaterscene dedikert til Ibsens scenekunst ved oppføring av tilbygg i bakgården som vil romme en mindre teatersal med kapasitet til ca. 150 publikummere, samt å utvide det eksisterende museum. Teaterscenen vil etableres i tilknytning til det eksisterende Ibsenmuseet i bygningens første etasje og Ibsens leilighet i andre etasje og vil driftes av Nationaltheatret, skriver arkitektselskapet i søknaden.

Hammer Arkitekter påpeker at teaterscenen i tillegg vil være viktig for Nationaltheatret, ettersom forestillinger kan legges til Ibsenmuseet når Nationaltheatret stenges for rehabilitering i en 3-års-periode. Det er også planlagt å oppføre engelskspråklige Ibsen-oppsetninger for turister i sommermånedene, når andre teatre er stengt.

– Teateret vil således utgjøre et tiltrengt tilskudd til byens kulturliv og turistnæring. I den sammenheng vises det også til den såkalte «sitatgaten» i gateløpet mellom Ibsenmuseet og Grand café i Karl Johans gate, der kjente Ibsen-sitater er nedfelt i granittsteinene i fortauet, heter det i søknaden.

Ved å utvikle Ibsenmuseet til et Ibsen-hus med teaterscene m.m. vil aktivitetsnivået kunne økes. I forslag til Statsbudsjett for 2018 er det satt av en egen budsjettpost for å etablere en teaterscene i tilknytning til Henrik Ibsens hjem.

– Teaterscenen vil revitalisere museet og gi helt nye muligheter til å skape et fullverdig «Ibsen-hus», skriver Hammer Arkitekter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Gründerne har aksjer for 800 millioner

Nyheter / torsdag 19. juli 2018

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Nyhter / torsdag 19. juli 2018

Ber Bystyret vurdere boligprosjekt

Pluss / torsdag 19. juli 2018

Disse hotellene vant hotellbransjens Oscar

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– Det er nesten så jeg ikke tror at det er sant

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– En utilbørlig inngripen

Pluss / onsdag 18. juli 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Lite lager tilgjengelig i Oslo

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

Det blir stadig tøffere å finne lager- og logistikklokaler innenfor Oslos grenser, noe som gir økte leiepriser. Samtidig bidrar nybygg utenfor Oslo til å presse leieprisene nedover på eldre bygg i de samme områdene.

Få setter bort lageret

Nyheter / tirsdag 17. juli 2018

Til tross for mer fleksibilitet i kontraktene, er det fortsatt få aktører som velger å sette bort lageret sitt til tredjeparts logistikkaktører.

Testarena for grønn bildeling

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Forskningsparken legger til rette for en ny miljøvennlig tjenste.

Levende steder

Nyheter / fredag 13. juli 2018

Höegh Eiendom har som mål å alltid utvikle det de kaller «levende steder som begeistrer». 

Posthallen gjenopplives

Nyheter / torsdag 12. juli 2018

I Posthallen står nordisk og bærekraftig design i fokus, med moderne matkonsepter og internasjonal stemning.

Har troen på Lillestrøm

Nyheter / onsdag 11. juli 2018

Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene.