KJØPTE IBSEN-GÅRD: Christian Ringnes-dominerte Victoria Eiendom kjøpte Arbins gate 1 i 2012.

Ringnes bygger teaterscene

Victoria Eiendom vil utvide Ibsenmuseet og etablere en ny teaterscene dedikert Ibsens scenekunst i et tilbygg i Arbins gate 1. Teaterscenen skal driftes av Nationaltheatret.

Publisert

Christian Ringnes-dominerte Victoria Eiendom kjøpte Arbins gate 1 i 2012. Han kunne ikke se for seg et scenario der både Ibsenmuseet måtte flytte og Ibsens leilighet kunne bli stengt for alle. «Jeg måtte reagere. Det ble fryktelig godt betalt, men det får så være» uttalte Ringnes til Aftenposten.

Nå har Hammer Arkitekter sendt søknad om rammetillatelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) for Arbins gate 1. Søknaden er sendt på vegne av Victoria Eiendom-selskapet AS Forretningsgården.

– Prosjektets hovedformål er å etablere en ny teaterscene dedikert til Ibsens scenekunst ved oppføring av tilbygg i bakgården som vil romme en mindre teatersal med kapasitet til ca. 150 publikummere, samt å utvide det eksisterende museum. Teaterscenen vil etableres i tilknytning til det eksisterende Ibsenmuseet i bygningens første etasje og Ibsens leilighet i andre etasje og vil driftes av Nationaltheatret, skriver arkitektselskapet i søknaden.

Hammer Arkitekter påpeker at teaterscenen i tillegg vil være viktig for Nationaltheatret, ettersom forestillinger kan legges til Ibsenmuseet når Nationaltheatret stenges for rehabilitering i en 3-års-periode. Det er også planlagt å oppføre engelskspråklige Ibsen-oppsetninger for turister i sommermånedene, når andre teatre er stengt.

– Teateret vil således utgjøre et tiltrengt tilskudd til byens kulturliv og turistnæring. I den sammenheng vises det også til den såkalte «sitatgaten» i gateløpet mellom Ibsenmuseet og Grand café i Karl Johans gate, der kjente Ibsen-sitater er nedfelt i granittsteinene i fortauet, heter det i søknaden.

Ved å utvikle Ibsenmuseet til et Ibsen-hus med teaterscene m.m. vil aktivitetsnivået kunne økes. I forslag til Statsbudsjett for 2018 er det satt av en egen budsjettpost for å etablere en teaterscene i tilknytning til Henrik Ibsens hjem.

– Teaterscenen vil revitalisere museet og gi helt nye muligheter til å skape et fullverdig «Ibsen-hus», skriver Hammer Arkitekter.

 

Powered by Labrador CMS