Plantasjen-eiendommen i Espo utgjør halve arealet til de tre eiendommene.

Ragde kjøper i Finland

Ragde Eiendom har kjøpt tre Plantasjen-eiendommer i Finland.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommene har lange leiekontrakter, noe som har vært viktig for Ragde Eiendom.

Edgar Haugen mener Plantasjen-eiendommene gir langsiktig forutsigbarhet.

– Profilen på denne investeringen passer i miksen i vår portefølje fordi den gir en langsiktig forutsigbarhet. Det at Finland fortsatt har mer attraktive yield-nivåer, kombinert med en forventning om at makroforholdene er i ferd med å styrke seg, gjør dette til en attraktiv investering for oss, sier Edgar Haugen i Ragde Eiendom.

Eiendommene ligger i Vasa, Borgå og Espo i Finland, og ble bygd i 2010. Det samlede arealet er på 13 500 kvadratmeter, hvorav Espo-eiendommen utgjør halvparten av arealet. Selger er Oslo Pensjonsforsikring, som har hatt eiendommene siden de ble bygd.

– Dette har vært en god investering for OPF og med enkel forvaltning, men det var nå naturlig for oss å selge. Salget er i tråd med vår strategi om å konsentrere direkte eiendomsinvesteringer i Norge. Vi vil fortsatt investere i eiendom i utlandet, men da primært gjennom fond, sier Paul Børseth i OPF.

Det er Pangea Property Partners som har vært selgers rådgiver. Carnegie har bistått Ragde Eiendom i forbindelse med kjøpet.

Partner Linn Idsø Brenne i Pangea Property Partners var selgers rådgiver og synes det var en morsom twist å jobbe med to norske aktører.

– Det var bra interesse for eiendommene og en god spredning blant både internasjonale og norske aktører. For å nå bredt ut til aktuelle investorer for det finske markedet ble prosessen gjennomført i samarbeid med Mrec OY i Finland, men til slutt ble det altså en norsk kjøper, sier partner Linn Idsø Brenne i Pangea Property Partners.

Advokatfirmaet Thommessen var selgers juridiske rådgiver. Havvind var kjøpers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS