Magnus Havikbotn Jacobsen er analytiker i DNB Næringsmegling. I går var han i Bergen og fortalte blant annet at byen var svært attraktiv for 65 prosent av de største norske investorene.

Bergen er landets nest mest attraktive by

I en fersk investorundersøkelse kommer det frem at 65 prosent av landets største eiendomsinvestorer har Bergen som sitt klare andrevalg når det gjelder eiendomsinvesteringer.

Publisert Sist oppdatert

Vi spurte 25 av de største nasjonale aktørene om hvilken by utenfor Oslo som var førstevalget å investere i for dem det kommende året. Her viste det seg at Bergen var førstevalget til hele 65 prosent av respondentene, sier analytiker hos DNB Næringsmegling, Magnus Havikbotn Jacobsen.

74 prosent av volumetTorsdag var han i Bergen på DNB Nærigsmeglings frokostsemiar. Sammen med analysesjef i samme selskap, Gunnar Selbyg, tok han for seg utviklingen i det nasjonale eiendomsmarkedet. Tall fra 2017 viser også at interessen for Bergen ikke bare er tomme ord.– I perioden 2015 til 2017 har det vært et transaksjonsvolum i Bergen på tilsammen 21,3 milliarder kroner. Av dette volumet stod utenbys kjøpere for hele 74 prosent, sier Havikbotn Jacobsen.Utviklingen de siste årene har vært formidabel, med over en dobling av transaksjonsvolumet. Tall fra DNB Næringsmegling viser nemlig at i perioden 2012 til 2014 så var samlet transaksjonsvolum i Bergen 8,7 milliarder kroner. Da stod utenbys kjøpere for 44 prosent av volumet.

Nummer to byene blir mer attraktiveDet er imidlertid ikke bare Bergen som opplever økt interesse. Et av utviklingstrekkene som meglerhuset ser er en generelt økende interesse for lavrisikoeiendommene i nummer to byene, Bergen Trondheim og Stavanger.– Dette er en utvikling vi tror kommer til å fortsette fremover, sier Havikbotn JacobsenDette skyldes blant annet at færre aktører har mulighet til å kjøpe eiendommene på de skarpeste yieldene i hovedstaden.– Der fører til at yieldgapet mot hovedstaden, særlig på lavrisikoeiendom, fremstår svært attraktivt for mange investorer. Mer likvide markeder samt noe mindre usikkerhet enn det har vært de foregående året vil bidra til å forsterke dette, sier analysesjef Gunnar Selbyg.

Powered by Labrador CMS