«Nordisk lys» av Reiulf Ramstad Arkitekter og C.F Møller, Bollinger + Grohmann Ingenieure, Baugrundinstitut Franke-Meißner und Partner og Transsolar Climate Engineering.

Vant konkurranse om Fjordporten Oslo S

Her er prosjektet som vant konkurransen om Bane NORs stasjons- og høyhusprosjekt Fjordporten Oslo S.

Publisert Sist oppdatert

Det var på Knutepunktskonferansen som Bane NOR Eiendom arrangerte i samarbeid med Estate Media at vinneren av Bane NOR Eiendoms plan- og designkonkurranse om Fjordporten Oslo S ble presentert. En enstemmig jury kåret «Nordisk lys» til vinner, et prosjekt som Reiulf Ramstad Arkitekter og C.F Møller, Bollinger + Grohmann Ingenieure, Baugrundinstitut Franke-Meißner und Partner og Transsolar Climate Engineering står bak.

– Vi er meget fornøyd med «Nordisk lys» som vinner av plan- og designkonkurransen for Fjordporten, og gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle Oslo S som Norges viktigste og flotteste kollektivknutepunkt, sier konserndirektør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom.

I fjor sommer inviterte Bane NOR Eiendom til en begrenset plan- og designkonkurranse om utforming av Fjordporten Oslo S. Bakgrunnen for konkurransen er utviklingen av Oslo S, som skal legge til rette for eiendomsutvikling og bedre service for de reisende. Første trinn i prosjektet er stasjons- og høyhusprosjektet Fjordporten.

«Vinnerprosjektet ”Nordisk lys” har sin styrke i et behersket og forsiktig formuttrykk. Prosjektets foreslåtte integrasjon med stasjonsarealene og utkastets helhetlige grep vil kunne bidra til å videreutvikle Oslo S som landets største kollektivknutepunkt, og vil kunne gi de reisende flotte nye romlige og opplevelsesmessige kvaliteter. Prosjektet viser gode løsninger for sammenheng og utforming av de tilgrensende byrommene. Grepet gir et godt potensial for ivaretakelse og synliggjøring av den fredede Østbanen, og vil kunne gi den en sentral rolle som del av stasjonens visuelle identitet. Prosjektet fremstår som gjennomførbart, og viser en forståelse av den kompleksiteten som oppgaven inviterer til», skriver juryen om prosjektet.

Powered by Labrador CMS