Administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg.

Skal Breeam-sertifisere alle sine eiendommer

Som første norske eiendomsaktør skal Höegh Eiendom Breeam In Use-sertifisere alle sine eiendommer. De ansetter derfor en egen miljø- og energirådgiver som skal hjelpe dem med dette arbeidet.

Publisert

– Det er en stor og omfattende jobb, men vi har tilsluttet oss eiendomsbransjens veikart mot 2050 og det er noe vi tar på alvor, sier administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg.

Co2-avtrykk

Selskapet er dermed det første norskeide selskapet som Breem In Use-sertifiserer alle byggene sine. Det eneste selskapet som fra før har gjort dette i Norge før er ifølge Norwegian Green Building Council, Citykon, som altså er et finsk selskap.

Höegh Eiendom er en stor aktør og samlet har de en eiendomsportefølje på 350.000 kvadratmeter. Eiendommene ligger hovedsakelig i Oslo, Moss og Ski. Fra før er alle eiendommene miljøfyrtårn-sertifisert men nå tar de det altså ett skritt videre.

– Vi omregner alle våre utslipp til Co2-ekvivalenter og rapportere dette i en årlig miljørapport. Vi gjør det vi kan for å bli bedre, sier Thrygg.

Avklart i løpet av året

For å håndtere oppfølgingen av hver enkelt eiendom, samt ta hånd om sertifiseringsprosessen er de nå i en prosess hvor de ønsker å ansette en egen miljø- og energirådgiver.

– Dette er en person som skal bidra til at vi løfter oss enda høyere. Interessen har vært god og vi har gått inn mange søknader. Jeg tror dette vil være en spennende stilling, sier Thrygg, som håper at de har avklart hvem den nye miljø- og energirådgiveren blir i løpet av året.

– Vi håper at vi kan ha denne medarbeideren på plass i løpet av våren, sier Thrygg.

Powered by Labrador CMS