Bjørn Kamphus i Nokian Dekk og Pål Bøe i Møller Eiendom på taket hvor det produseres 277 MWh elektrisitet i året.

Møller Eiendom går for sol

Møller Eiendom har montert 1174 solcellepanel-moduler på taket på et nytt næringsbygg i Lillestrøm.

Publisert

Det er på det 5500 kvadratmeter store tilbygget i Leiraveien 17 utenfor Lillestrøm at Møller Eiendom nå har gjennomført en storsatsing på solceller. Hele taket er dekket med to mål solceller, som produserer 277 MWh energi i året.

– Solenergisatsingen i Lillestrøm er en del av vårt utviklingsarbeid, rent økonomisk vil det ta mange år før investeringen på fire millioner kroner vil bli lønnsom. Samtidig vet vi at alternative energikilder vil bli viktige i fremtiden, og solenergi er en ressurs som på litt lengre sikt vil bli en naturlig og selvfølgelig energikilde. For å være i forkant av mulighetene samt høste nyttige erfaringer ønsker vi derfor å bruke anlegget i Leiraveien til å samle kunnskap. Nøkkelen for å skape lønnsomhet er å oppnå en optimal match av produksjon og forbruk. Lagring av energi kan også gi et bidrag til økt inntjening, sier markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom.

Han forteller at solenergisatsingen er et samarbeidsprosjekt mellom Møller Eiendom og leietaker Nokian Dekk.

– Som en del av samarbeidet med Nokian Tyres har Møller Eiendom akseptert en lav avkastning på produksjonen mot at Nokian har bundet seg til en lang leieavtale hvor de kjøper strøm til en fast pris, sier Bøe.

Det særegne klimaet i Norge, med skiftende sollys, gir ifølge Møller Eiendom store variasjoner i produksjonen av energi. Månedsproduksjonen i anlegget i Leiraveien vil svinge fra 1 219 KWh i desember til mer enn 45 000 KWh i sommermånedene. De store variasjonene til tross, Pål Bøe mener likevel at solcelle-energi kan nærme seg å bli økonomisk lønnsomt.

– Møller Eiendom skal installere flere solenergi-anlegg, blant annet på flere av våre bileiendommer, sier Pål Bøe.

Bjørn Kamphus leder det norske datterselskapet til dekkgiganten Nokian Tyres. Han er strålende fornøyd med solcelle-panelene, som dekker cirka 20 prosent av virksomhetens strømforbruk.

– Da vi sammen med Møller Eiendom planla nybygget, så vi alternativ energi som et naturlig valg. Nokian Tyres satser på miljøet, og vi syns rett og slett det er flott å vise fram solcelle-panelene som en understreking av vårt miljøengasjement, sier Bjørn Kamphus i Nokian Dekk AS.

Powered by Labrador CMS