BLIR PRESIDENT: Eiendomsmagnaten Donald Trump har gått seirende ut av presidentvalget i USA. - Det skaper usikkerhet og det er aldri bra for noen markeder, sier Knut Erik Løvstad, analytiker i Fondsfinans, Knut Erik Løvstad.

– Usikkerhet er aldri bra

Knut Erik Løvstad, analytiker i Fondsfinans, tror ikke at valget i USA vil få store konsekvenser for det norske eiendomsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ganske vanskelig å svare på hvilke effekter dette kan få, for å være helt ærlig. Det skaper jo litt usikkerhet og det er jo aldri bra for noen markeder, sier analytiker i Fondsfinans, Knut Erik Løvstad.

Donald Trump har vunnet valget i USA og blir leder for verdens største økonomi. Flere amerikanske selskaper har investert i norske eiendommer de siste årene. Løvstad tror imidlertid ikke at valget av ny president vil få stor effekt.

Les også: Siv Jensen til Eiendomsdagene

Les også: Forventer transaksjonsvolum opp mot 75 milliarder

– Det er andre ting som er viktigere for investeringene i Norge enn hvem som er president i USA. Den effekten vi så langt har sett er et kronen har blitt litt svakere, noe som gjør Norge mer konkurransedyktig, noe som kanskje er positivt, sier Løvstad.

Hvordan Trumps holdninger til Nato og Russland vil slå ut er det ifølge Løvstad alt for tidlig å si noe om.

– Men jeg håper det er reguleringsmekanismer også i USA som legger begrensninger for hvor mye galt det går an å gjøre. Det som er sikkert er at usikkerhet aldri er bra, men slik jeg ser det så det altså for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser dette kan få, sier Løvstad.

Les også: Ute etter minst mulig risiko? Kjøp eiendom i Norge

Les også: Tror på ytterligere yieldfall

Powered by Labrador CMS