TRYGT OG STABILT: Norge, her Stortinget i Oslo.

Ute etter minst mulig risiko? Kjøp næringseiendom i Norge

Det er konklusjonen i en Europa-analyse utført av eiendomsrådgiveren Colliers International.

Publisert

Analysen bærer navnet European Investment Market Outlook – A Matter of Perspective, og omfatter mer enn 30 land i Europa.

Rapporten tar for seg flere forskjellige parametre, og på oversikten for «Top Markets for Risk-averse Investors» så troner Norge helt på toppen, etterfulgt av Sverige som nummer to og Sveits som nummer tre. Finland og Danmark kaprer henholdsvis fjerde- og femteplassen.

Colliers International skriver i analysen at det er kombinasjonen av stabilt styresett og høy transparens som plasserer disse landene på toppen.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

Når det kommer til oversikten for stabilitet og vekst, så må Norge imidlertid nøye seg med en femteplass på topp 10-listen. Her rangeres Tyskland på topp, etterfulgt av Storbritannia, Frankrike, Nederland og Sverige.

Analysen inneholder også topp 10-liste for «Top Markets for Yield-hungry Investors». Her er Colliers International klar på at man må bevege seg mot øst i Europa og være villig til å ta mer risiko. På toppen troner Bulgaria, etterfulgt av Slovakia og Litauen. På denne listen er ikke Norge en gang nevnt blant de ti øverste plasseringene.

Les også: Tror på ytterligere yieldfall

Powered by Labrador CMS