Klart for 20 000 m2

OPPDATERT: Det går mot 20 000 kvadratmeter bebyggelse i Grenseveien 80 og 82 ved Helsfyr.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med kommentar fra Bunde Eiendom nederst.

NE nyheter skrev i januar 2014 at det planlegges et nytt stort næringsbygg på 14 000 kvadratmeter i Grenseveien 80, ved Valle Hovin. Grenseveien 80 var for fire år siden til salgs for 80 millioner kroner. 

Planene må ses i sammenheng med utviklingen av naboeiendommen Grenseveien 82, som er eid av Knut Bunde, og som blant annet er styreleder i BundeGruppen. Hele planområdet er på ca. 6 mål, om lag 300 meter nord for knutepunktet på Helsfyr.

ErstattesDen sydlige delen av Grenseveien 80, en bensinstasjonstomt, skal rives og erstattes med et næringsbygg med forretningsareal på gatenivå i seks etasjer og en tilbaketrukket etasje. De to byggene vil etter planen fremstå som et sammenhengende hele.

Den nye kombinerte bebyggelsen foreslås inntil 20 350 kvadratmeter, eksklusiv parkeringskjellere. Planinitiativet tilsa i 2014 inn for en økning i BRA fra 5807 kvadratmeter til 19 691 kvadratmeter, altså en økning på snaue 14 000 kvadratmeter. Plan- og bygningsetaten gikk imidlertid imot forslaget og lanserte et eget alternativ.

Men nå har byrådet behandlet planene for Grenseveien 80-82, og planmyndighetene fikk ikke gjennomslag for innsigelsene og deres eget alternativ. Byrådet anbefaler utbyggerens alternativ 1, dog med en justering av parkeringsbestemmelsene (se nedenfor).

20 350 m2Maksimalt bruksareal (BRA) kan derfor utgjøre inntil 20 350 kvadratmeter. Inntil 1000 kvadratmeter av dette kan benyttes til forretninger, og inntil 500 kvadratmeter til bevertning. Eksisterende bebyggelse i Grenseveien 82 kan beholdes og påbygges til totalt 6 + 2 tilbaketrukne etasjer, samt et tårnbygg.

Den eksisterende bensinstasjonstomten i Grenseveien 80 kan bebygges med høyde tilsvarende 6 + 1 tilbaketrukket etasje. Det foreslås to avkjørsler til Grenseveien.

Utbygger mener at planforslaget balanserer både med hensynet til verneverdig bebyggelse og nabobebyggelse i syd og nord. I tillegg etterkommer forslaget den overordnede intensjonen om fortetting/utvikling av knutepunkt Helsfyr på en god måte.

SparsommeligByrådet skriver i sine kommentar at det er positivt til at det legges opp til en robust regulering. Men med et rødgrønt politisk skifte i byen, reduseres den gjeldende parkeringsdekningen til 2-4 bilplasser per 1000 kvadratmeter med kontorarealer.

Parkering skal i hovedsak legges under terrenget. Over bakken tillates maksimalt 37 parkeringsplasser i Grenseveien 82 og inntil fem plasser i Grenseveien 80.

Bunde Eiendom undertreker overfor NE nyheter mandag formiddag at illustrasjonen ikke er representativ for hvordan området skal se ut. Selskapet arbeider nå med en konseptutredning, som de håper vil være klar i mai.

Powered by Labrador CMS