Vil bygge 14 000 nye m2

Et nytt stort næringsbygg planlegges rett ved Valle Hovin, men møter motbør fra Plan- og bygningsetaten.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I flere år har det pågått arbeid med å utnytte eiendommene Grenseveien 80 og 82 bedre. NEnyheter skrev i april 2012 at Grenseveien 80 var til salgs for 80 millioner kroner. Formell eier av Grenseveien 82 er G 82 Eiendom AS, et selskap som er eid av Knut Bunde, som blant annet er styreleder i BundeGruppen og eier snaue 21 prosent av selskapet.

BundeGruppen AS er morselskapet i Bunde-konsernet, som blant annet består av entreprenørselskapet BundeBygg AS, eiendomsutviklingsselskapet BundeEiendom AS og prosjektutviklingsselskapet BundeProsjekt AS. Bunde Eiendom eier en liten del av HasleLinje sammen med Höegh Eiendom.

Kjøpte naboeiendommenKnut Bunde har kjøpt kjøpt den søndre del av naboeiendommen Grenseveien 80, som i dag er en bensinstasjon. Grenseveien 82 er hovedsakelig et kontorbygg. Det har for inntil to år siden vært bilforretning i 1. etasje, mot Grenseveien.

Planområdet ligger i ytterkant av Helsfyr, rett ved innkjørselen til idrettsanlegget Valle Hovin. Forslagsstiller mener eiendommene har et større potensial og vil utvikle dem med næring og arbeidsplassintensiv virksomhet. Hele planområdet er på 6,68 mål, hvorav drøyt 6,1 mål kan utnyttes for bebyggelse.

Grenseveien 82 er i dag regulert til industri med tilhørende anlegg. Dagens virksomhet på eiendommen er kontor, industri (håndverksbedrifter), lager, parkering i kjeller og på terreng, samt forretning. Grenseveien 80 er regulert til kontor med tilhørende anlegg.

Totalt: 20 000 m2Den nye kombinert bebyggelsen ( se illustrasjon) foreslås inntil 20 350 kvadratmeter, eksklusiv parkeringskjellere. Planinitiativet som er sendt inn, går inn for en økning i BRA fra 5807 kvadratmeter til 19 691 kvadratmeter, altså en økning på snaue 14 000 kvadratmeter.

Eksisterende bebyggelse i Grenseveien 82 skal påbygges med fire etasjer til åtte etasjer. Et mindre forretningsareal i eksisterende underetasje mot Grenseveien skal beholdes. Vurderingen er at 1. etasje er uegnet til kontorer, og at en forretning vil skape liv på gatenivået. Det er snakk om ca. 1000 kvadratmeter med forretningsarealer.

RivesDen sydlige delen av Grenseveien 80, skal rives og erstattes med et næringsbygg med forretningsareal på gatenivå i seks etasjer og en tilbaketrukket etasje. De to byggene vil etter planen fremstå som et sammenhengende hele.

Plan- og bygningsetaten anbefaler imidlertid ikke planforslaget. Etaten fremmer et alternativ der hovedavviket er reduksjon av høyden i Grenseveien 82 med én etasje, noe redusert parkering og to avkjørsler til Grenseveien.

Illustrasjon: Marlow Ramfelt

Powered by Labrador CMS