Vil selge på Helsfyr

Grenseveien 80 er til salgs, yielden kan bli under 7 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er eierselskapet som skal selges. Eiere av Grenseveien 80 Bygg ANS og Grenseveien 80 Tomt ANS er Camilla Astrup og Sigurd Haraldssøn Astrup gjennom selskapene Eiendomsselskapet Norge AS og Det Norske Eiendomscompagnie AS.

Grenseveien 80 (se foto) ligger rett før man svinger inn Innspurten til Valle Hovin, altså på Helsfyr.

Kombinasjonseiendommen (salg/lager/verksted/kontor) er på 5000 kvadratmeter, i tillegg er det et eget parkeringshus med 44 plasser. Bygningen står på en eiet tomt på 4000 kvadratmeter.

Opprinnelig byggeår er 1954, men eiendommen skal være kontinuerlig oppgradert i forbindelse med nye leieforhold. Grenseveien 80 ble renovert senest i 2007. Energimerkingen for bygget er imidlertid D, altså i det dårligere sjiktet.

Prisantydningen for selskapet er 82 millioner kroner, eller 16 500 kroner kvadratmeteren hvis vi regner kun av bygningsmassen. Årsleien i 2012 i fullt utleide Grenseveien 80 er ca 6,2 millioner kroner, eller 1240 kroner kvadratmeteren.

Gitt at selger oppnår prisantydningen, snakker vi om en brutto førsteårs direkteavkastning (yield) på snaue 7,6 prosent. Det indikerer en nettoavkastning på rundt 6,9 prosent hvis vi forutsetter eierkostnader på 9 prosent. Disse kan variere enormt og er ofte undervurderte.

Hovedleietaker i Grenseveien 80 er for øvrig Auto Arena AS (Møllergruppen), som benytter lokalene som utstillings-/salgslokaler for biler.

Powered by Labrador CMS