OBOS er kjøperen

OBOS er etter alt å dømme kjøperen av Schibsteds trykkeri i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev fredag at Pareto er i ferd med å selge den snaut 45 000 kvadratmeterstore eiendommen (bildet). Det er en eiendom Pareto Eiendomsinvest Nordic og et syndikat overtok i 2010 for 760 millioner kroner og til en yield – direkteavkastning – på 7 prosent.

NE nyheter skrev at kjøpesummen ligger på noe over 1 milliard kroner, og at det er norske kjøpere. Etter det NE nyheter erfarer, er det altså OBOS som er kjøperen.

Brutto kjøpesum skal ligge på noe over 1 milliard kroner, nettobeløpet noe under milliarden. Yielden skal være i overkant av 6 prosent. For tiden pågår avsluttende due diligence, altså en kvalitetssikring av tekniske, juridiske og økonomiske aspekter.

NE nyheter snakket mandag morgen med konsernsjef Martin Mæland (bildet) i OBOS om det er de som er kjøperen, men Mæland hadde ingen kommentar.

Det er muligheter for en boligutvikling av eiendommen er til stede på lang sikt, men Schibsted har igjen ti år av sin leiekontrakt, med opsjon på inntil 15 år etter det.

Bygget i Nydalen inneholder i dag to pressehaller, pakkeri, papirlager og utkjøringshall, foruten administrasjonskontorer, personalrom og tekniske rom. Maksimal lengde er hele 194 meter, mens den maksimale høyden er 23 meter.

 

 

Powered by Labrador CMS