Rett opp til 68 kroner

Den endelige tegningskursen i Entra ble 65 kroner, men aksjen spratt raskt opp til 68 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Siste omsatte kurs ved 09.20-tiden er 67 kroner. Det skjer på en dag der Oslo Børs på morgenen henter seg noe inn igjen etter de seneste dagenes til dels store kursfall. Fredag er altså dagen der Entra-aksjen tas opp til notering på Oslo Børs.

Nærings- og fiskeridepartementet skiver i en melding fredag morgen at aksjesalget har vært vellykket med overtegning og stor interesse. Entra gikk på morgenen på børs med en markedsverdi på 11,9 milliarder kroner. Prisen per aksje ble altså 65 kroner.

I forbindelse med børsnoteringen av Entra utstedes det 41,5 millioner nye aksjer til en samlet verdi av cirka 2,7 milliarder kroner. Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet selger inntil 51 millioner eksisterende aksjer til en samlet verdi av maksimalt 3,3 milliarder kroner.

Tilretteleggerne har overtildelt cirka 12 millioner aksjer, som tilsvarer 15 prosent av aksjene solgt i forbindelse med børsnoteringen. Denne overtildelingen inngår i de inntil 51 millioner aksjene som staten selger.

Nærings- og fiskeridepartementet har ifølge meldingen fredag solgt seg ned fra 100 prosent til 49,6 prosent ved børsnotering hvis overtildelingsopsjonen benyttes fullt ut. Hvis denne opsjonen ikke benyttes, er nedsalget i første omgang ned til 56 prosent.

Etter kapitalforhøyelsen vil Entra ha i alt 183,7 millioner utestående aksjer. Entra får i første omgang om lag 6000 nye aksjonærer. Nærings- og fiskeridepartementet skriver at rundt 90 prosent av aksjene i tilbudet ble tildelt investorer i det institusjonelle tilbudet.

De resterende aksjene ble tildelt bestillere av aksjer i det offentlige tilbudet og ansattetilbudet. Aksjene tilgjengelig i det offentlige tilbudet ble fordelt basert på automatisk allokering i VPS.

– Etter en grundig privatiseringsprosess går Entra i dag på børs som det første heleide statlige selskapet siden 2005. Jeg har vært opptatt av å ivareta selskapets interesser og statens verdier til det beste for samfunnet. Børsnoteringen er et viktig skritt for å bidra til mangfold og økt privat eierskap i norske bedrifter, sier næringsminister Monica Mæland i meldingen.

Powered by Labrador CMS