Fra Skøyen til Lysaker

Norsk Gjenvinning forlater Skøyen og Karenslyst allé til fordel for Lysaker Torg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Norsk Gjenvinning gikk rett over sommeren ut med et leiesøk i markedet på 1500-2000 kvadratmeter for 80 arbeidsplasser. Selskapet hadde foruten Skøyen både Fornebu/Lysaker, Smestad og Nydalen som ønskede områder for ny lokalisering.

Norsk Gjenvinning holder i dag til på Skøyen i Karenslyst allé 11, som er eid av Fram Management (Torstein Tvenge). Avgjørelsen om valg av nye lokaler nå tatt, leiekontrakten ble signert i forrige uke.

Valget falt på Lysaker Torg 35 (se foto) og Norwegian Property. Norsk Gjenvinning skal fra november leie 2200-2300 kvadratmeter på Lysaker, de legger beslag på 4. etasje i bygget.

– Leiekontrakten med Norsk Gjenvinning løper ut 2020 og til det samme prisnivået som de tidligere inngåtte kontraktene i bygget, bekrefter eiendomsdirektør Aili Klami i Norwegian Property overfor NEnyheter. Det vil si et leienivå på rundt 2100 kroner kvadratmeteren.

Klami sier at det er kun enklere vedlikeholdsarbeid som skal gjøres før Norsk Gjenvinning tar i bruk de nye lokalene, som nye tepper og overflatebehandling.

Aili Klami er fornøyd med utviklingen i Lysaker Torg 35, etter at skadeforsikringsselskapet If november 2010 sa opp kontrakten og neste år flytter til Hydros og Statoils lokaler på Vækerø.

Med den seneste kontrakten har det børsnoterte eiendomsselskapet leid ut ca. 10 000 kvadratmeter av de rundt 14 400 kvadratmeter med «lyse» arealer i bygget. De to nederste etasjene står igjen.

– 1. og 2. etasje er de vanskeligste lokalene å leie ut, men vi har tilbud ute og er inne i en god «steam», så vi er ganske optimistiske. Mest sannsynlig går det mot to leietakere, de andre leietakerne har tatt en etasje hver, men kan gjerne bli én leietaker, sier Klami. Hun tror på et nivå noe under 2000 kroner kvadratmeteren i 1. etasje.

Lysaker Torg er gått fra å være et enbrukerbygg til å bli et flerbrukerbygg, som er i tråd med strategien til Norwegian Property. Selskapet ønsker ikke lenger å sitte med den store reforhandlingsrisikoen når én stor leietaker flytter, som når DNB nå flytter fra Kaibygget på Aker Brygge. Fortsatt er bare Fokus Bank på plass av store leietakere etter DNB.

– På Lysaker Torg har vi fått til en god spredning i leiekontraktene, med løpetider mellom fem og ti år, kommenterer Klami.

Powered by Labrador CMS