If klar for Vækerø

If forlater våren 2013 Lysaker Torg og Norwegian Property til fordel for Hydro og Statoils nåværende lokaler på Vækerø.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hydros bygg på Vækerø (bildet) inneholder 45 000 kvadratmeter med kontorlokaler, mens de totale arealene er på 60 000 kvadratmeter. If legger beslag på ca 15 500 kvadratmeter, slik at det gjenstår om lag 29 000 kvadratmeter med kontorlokaler å leie ut i det fraflyttingsklare bygget.

– If skal leie deler av det bygget som Statoil er i nå, det vil si alle etasjene i de fløyene som ligger nærmest E18 og er synlig fra veien, bekrefter Jørn Skovly, som leder utleievirksomheten i DnB NOR Næringsmegling.

Stor leietakerIf holder i dag til på Lysaker Torg 35, der de leier hele bygget av Norwegian Property (NPRO). Dette bygget ble oppført i 2001 og er brutto på 21 934 kvadratmeter, hvorav kontordelen utgjør 14 422 kvadratmeter. NPRO må dermed finne en ny stor leietaker fra våren 2013, If er NPROs sjette største leietaker og står for 4 prosent av de totale leieinntektene til det børsnoterte eiendomsselskapet. 

If bidrar med 40,9 millioner kroner i årlige leieinntekter til NPRO, som skulle tilsi 1865 kroner per kvadratmeteren for hele bygget, over 2800 kroner hvis vi bare regner kontordelen. Høy markedsleie på Lysaker i dag er opp mot 2000 kroner kvadratmeteren.

Lokalene på Vækerø ble tidligere ble leid av Hydros olje- og gassdivisjon. Denne divisjonen ble i 2007 fusjonert inn i Statoil og skal ut til Fornebu om drøyt to år. Det er Hydros pensjonskasse som er den formelle eieren av bygget på Vækerø.

Før sommeren– Vi ble kontaktet av Hydro rett før sommeren da det ble kjent at Statoil ville flytte til et nytt bygg på Fornebu.  Hydro så det som nødvendig å komme i gang med utleieprosessen. Samtidig hadde If begynt å sondere markedet. Vi kom relativt raskt i gang med konkrete samtaler. If satt på to forskjellige beliggenheter i tillegg til hovedkontoret på Lysaker. Vi fikk forståelsen av at de var på jakt etter lokaler med større fleksibilitet, og der de kunne samle mer av virksomheten på færre plan og ha bedre møteromsfasiliteter. De fortalte oss at de så på flere muligheter i Lysaker-området og var ganske snart ”to the point” på hva de ønsket, sier Skovly om prosessen.

Gjensidige bestemte før en drøy måned siden at de ville flytte fra lokalene på Vækerø til Bjørvika, men konkurrenten If har tydeligvis ikke vurdert dette alternativet.

Betydelig oppgradertIf flytter inn i et bygg som allerede er betydelig oppgradert for dagens virksomhet.

– Hydro bestemte allerede før fusjonen med Statoil at det skulle skje en større oppgradering av det opprinnelige bygget på Vækerø, og hele bygget ble derfor oppgradert i 2007. Det gjenstår kun detaljutforming og en layout tilpasset If. Kontorlokalene er allerede langt på vei i tråd med ønsket standard, mens det skal etableres et nytt møteromssenter som en del av leieforholdet, forteller Jørn Skovly

Lokalene i dag består av mye åpent landskap og har ifølge Skovly fleksible veggsystemer som kan tilpasses løpende behov for endringer. I tillegg er det et flott treningssenter i bygget og meget gode fellesfasiliteter, et flott uteområde og egen barnehage.

Skovly sier If har inngått en langsiktig leiekontrakt med Hydro, kontraktslengden er ti år i første omgang. Det har også vært viktig for Hydro raskt å få en stor bruker på plass.

Gunstigere– Hva kan du si om leienivået If betaler kontra dagens leie? – If får en gunstigere leie enn det de betaler i dag. De inngikk leiekontrakten på Lysaker for ti år siden og betaler i sitt nåværende leieforhold en leie som ikke lenger er i takt med markedet. Slik jeg forstår det, vil If både betale lavere leie per kvadratmeter og oppnå større arealeffektivitet, sier Skovly.

Utleiesjefen sier de i prinsippet ser for seg to til tre større brukere i tillegg til If.

Foto: DnB NOR Næringsmegling

Powered by Labrador CMS