Ibsenmuseet er til salgs

Gården der Ibsenmuseet holder til, er til salgs.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hjørnegården Arbins gate 1 (Arbins gate/Henrik Ibsens gate) skal nemlig selges. Prisantydningen for gården (se foto) er satt til verditakst, som er 85 millioner kroner.

Arbins gate 1 er en bygård ført opp så langt tilbake som i 1895. Gården er en murbygning i fem etasjer, der det er heis til og med fjerde etasje.

Ibsenmuseet er største leietaker i gården og disponerer deler av første og tredje etasje, samt hele andre og femte etasje. I første etasje ligger restauranten Ruffino, som overtok i 2009 etter at restauranten Arbins måtte stenge (kjent fra “Hellstrøm rydder opp”).

Årlige leieinntekter i Arbins gate 1 oppgis i en annonse til 6 millioner kroner. Med en salgspris på 85 millioner kroner tilsvarer det en brutto direkteavkastning på litt over 7 prosent.

Forutsetter vi skjønnsmessige eierkostnader på 10-12 prosent, snakker vi om en netto direkteavkastning på begynnelsen av 6-tallet, kanskje rett under 6 prosent hvis kostnadene ligger opp mot 15-17 prosent.

Eiendommens areal er på 3549 kvadratmeter. Gitt en salgssum på 85 millioner kroner, tilsvarer det en kvadratmeterverdi på snaue 24 000 kroner. Gjennomsnittlige leieinntekter regnet av totalt areal er 1972 kroner kvadratmeteren.

Selve tomten er på 757 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS