Høysesong for fugletrøbbel
Rentokil drar inn nesten 20 millioner kroner i året på oppdrag for å verne næringseiendommer mot skadedyr.
Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.
Våren er høysesong for Rentokils salg av produkter og tjenester som skal løse gårdeieres problemer med fugler. Rentokil Initial Norge har en oppdragsomsetning på 18,5 millioner kroner i året fra løsninger mot fugleproblemer og andre typer oppdrag relatert til skadedyr for næringseiendom.
– Det er spesielt tidlig på vårparten av fugleaktiviteten er som størst, når de driver med redebygging. Da blir det skader på tak, sluk, avløp og det legges grunnlag for frostskader. Vi har egne team som er spesialister på fugler som gjennomfører befaringer og de ser hva som er mulig å få til. Det som har størst effekt og minst inngripen i byggets struktur, er å montere et system som gir strøm med lav styrke ved takrennene. Det gir ikke en fysisk avvisning, men fuglene husker ubehaget og tenker fare. Det er et system som også Fuglehjelpen mener er mest skånsomt for fuglene, sier Arne Nese i Rentokil.
Situasjonen kan også bedres med enkle tiltak, som å legge en barriere over avsatser. Det vil fjerne muligheten for å hekke. Skjuling av matkilder og lukkede søppelkasser er også viktig. Det er også viktig å hindre sykdomsspredning som salmonella, E.coli og soppinfeksjoner som kan komme gjennom avføring på bygg, fjær og midd.
– Vi monterer mange anlegg i disse tider og gjør jobber i de fleste store byene i Norge. Problemet med fugleskader har gjerne vedvart en stund, og når våren kommer og de blir synlige igjen, så tar eiendomsaktørene tak i det, sier Nese.
(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)