Fyller opp ledig bygg

GMC skal leie snaue 4000 kvadratmeter i det gamle Aker Solutions-bygget på Buøy.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Aker Solutions flyttet i desember 2012 inn i et nytt kontor i Jåttåvågen i Hinna, et kompleks der det tidligere i år stod 15 500 kvadratmeter med ledige arealer. Men det er ikke bare dette gamle Aker-bygget som sliter med ledighet, lokalene Aker Solutions flyttet fra på Buøy, har også stått tomme.

Aker Solutions inngikk i sin tid en langsiktig leieavtale i bygget, en avtale som nå er overtatt av Aker-selskapet Akastor, som også står som leietaker i Snarøyveien 36 på Fornebu. Og ja da, i dette bygget blir det store ledige arealer fra neste år, som Akastor må dekke opp.

FamiliebedriftOg nå har altså GMC tegnet en leieavtale i Aker Solutions-bygget i Clipperveien 2 (bildet) på Buøy, nord for Stavanger sentrum og på vei mot Hundvåg. GMC er en familiebedrift som ble etablert i 1973, med totalt 294 ansatte ved utgangen av 2014.

Bedriften leverer servicetjenester til skip, rigger og plattformer og består i dag av driftsselskapene GMC Elektro, GMC Engineering, GMC Marine Partner, GMC HVAC, GMC Maritime og GMC Yard, i tillegg til eiendomsselskapet GMC Eiendom.

Disse seks driftsselskapene skal nå samlokaliseres på Buøy, ifølge Lars Stangeland i GMC Eiendom. Kun eiendomsselskapet og morselskapet holdes utenfor.

Flytter i desember– Innflytting skjer i midten av desember. Vi skal leie i underkant av 4000 kvadratmeter av totalt 13 000 kvadratmeter. Resten av bygget står tomt, sier Stangeland til NE nyheter. GMC har tegnet en leieavtale på 3,5 år i Clipperveien 2, med opsjon på forlengelse.

Utleier er Buøy Invest, der hovedaksjonær ifølge Purehelp.no er Westco (Trygve Jacobsen) med 51,3 prosent av aksjene. Stangeland forteller at mellom 110 og 130 ansatte, inklusive konsernledelsen og GMC Holding, flytter inn i det som er et et rent kontorbygg. Lokalene leies «as is», som de er.

– Leienivået er konfidensielt, sier Stangeland.

Vanskelige tiderKonsernsjef Gunnar Magne Christensen jr. i GMC sier til bransjenettstedet Sysla at det først og fremst er forretningsmessige hensyn som ligger bak beslutningen om samlokaliseringen. De vanskelige tidene i oljenæringen er også en medvirkende årsak til at det nå er blitt reduksjoner i bemanningen.

– Det er foreløpig ikke avgjort hvor mange som blir overtallige. Men usikkerheten en slik prosess skaper, er ikke bra, så vi jobber for å klarlegge dette så fort som mulig, sier Christensen.

GMC Eiendom holder selv for tiden på med et stort prosjekt, Byfjordparken, som ligger 1,7 kilometer nord for Torget i Stavanger sentrum. Det er snakk om en utbygging av ni næringsbygg på inntil 56 000 kvadratmeter. Prosjektet i Byfjordparken inkluderer også leiligheter som vil ligge i elleve bygg ovenfor næringsbyggene.

 

Powered by Labrador CMS