Utvikling:

1.800 KVM: Arealet for nybygget utgjør 1.800 kvadratmeter.

Vil oppføre bygg for Frelsesarmeen på Ensjø

Höegh Eiendomsselskap AS
 og Lerka Eiendom AS ønsker å legge til rette for at Frelsesarmeen Norge kan flytte sin hovedadministrasjon fra Oslo sentrum til Ensjøveien 23B.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Höegh Eiendomsselskap og
Lerka Eiendom har Arcasa Arkitekter bestilt forhåndskonferanse byggesak hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ensjøveien 23B. I dag består eiendommen av et eksisterende kontorbygg med omkringliggende parkering på terreng.

Flyfoto

– Frelsesarmeen Norge ønsker å flytte sin hovedadministrasjon fra sentrum til Ensjøveien 23B. Det ønskes rammesøkt nybygg på felt B (parkeringsplassen, red. anm.) for å imøtekomme Frelsesarmeens romprogram og arealbehov, skriver arkitektselskapet i henvendelsen.

Reguleringsplanen for eiendommen ble vedtatt i 2010.

I forestående rammesøknad vil eksisterende kontorbygg beholdes (med mindre fasademessige justeringer). Det forutsettes en aktiv sambruk av eksisterende kontorer på felt A og nybygg på felt B. Sambruk vil kreve en sammenbygging av 1. og 2. etasje. for å tilfredsstille en akseptabel funksjonalitet.

– Frelsesarmeens arealbehov vil kunne dekkes i et volum som er vesentlig lavere enn regulert høyde. Nybygg har en foreløpig estimert høyde på K+68,0 m – dvs. en reduksjon på tilnærmet to hele etasjer fra vedtatt regulert høyde. Denne høydereduksjonen anser vi som svært positiv ift bakenforliggende boligbebyggelse mot sørøst, heter det i henvendelsen til PBE.

Arealet for nybygget utgjør 1.800 kvadratmeter BRA.

Powered by Labrador CMS