Aktuelt:

UTSIKT: – Dette er et flott areal med utsikt som vil glede byggets brukere, skriver Topic Arkitekter til PBE.

Vil bygge ut loftet til kremeiendom i ambassadestrøk

Daimyo Eiendom ønsker å ta i bruk loftet til eiendommen, hvor de selv har hovedkontor.

Publisert

På vegne av Daimyo Eiendom har Topic Arkitekter bedt om forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Uranienborg Terrasse 9 – ikke langt unna Slottet.

Bygningen ble oppført i 1889-1890, og er tegnet av arkitekt Paul Due. Han regnes som en av Norges fremste arkitekter i andre halvdel av 1800-tallet. Sammen med Bernhard Steckmest (Due & Steckmest) tegnet han en rekke viktige bygninger, blant annet Klubbygning for Det Norske Selskab. Etter oppløsningen av firmaet Due & Steckmest tegnet Due som arkitekt for NSB ca. 150 stasjonsbygninger, delvis i tre.

– Hans trestasjoner har hatt stor betydning for utbredelsen av sveitserstilen på landsbygda, påpeker Topic Arkitekter i henvendelsen til PBE.

I forbindelse med vedlikehold av taket i Uranienborg Terrasse 9 er det avdekket et behov for en større utbedring av takkonstruksjon og tekking som må gjøres for å unngå skader på bygningsmassen. I denne sammenhengen ønsker Daimyo Eiendom å se på muligheter for å utnytte arealet på kaldt loft som i dag ikke er i bruk.

– Dette er et flott areal med utsikt som vil glede byggets brukere. Hensikten med tiltaket er å tilpasse dagens bygning til eiers behov, samtidig som bygningens identitet og autentisitet opprettholdes og underbygges på en god måte, skriver arkitektselskapet.

I forbindelse med tiltaket er det en målsetting å tilbakeføre bygningen til dets mer autentiske form.

Gjennom Daimyo-systemet driver sønn og far og Espen og Karsten Aubert virksomhet innenfor fornybar energi, miljøteknologi, fiskeoppdrett og eiendom. Ifølge selskapets hjemmesiden har virksomhetene samlede verdier for 3 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS