SÆRPREG: Langhus 1405 skal forbli landlig selv med 260 nye boliger. Ill.: Selvaag Bolig
SÆRPREG: Langhus 1405 skal forbli landlig selv med 260 nye boliger. Ill.: Selvaag Bolig

Vil bevare stedets særpreg

Når de 260 nye leilighetene skal bygges ligger det en klar tanke bak helt fra starten av.

Publisert Sist oppdatert

Selvaag Boligs prosjekt Langhus 1405 rett ved Langhus senter i Akershus har planlagt salgsstart i august. Prosjektsjef Line Wegger mener det viktig at det skal tilføre noe positivt og at stedets særpreg skal bevares.

– Flere har et ønske om å bo i rolige omgivelser utenfor byen, men samtidig ha kort reisevei til arbeid og storbyens impulser. Vi kan ikke bare kopiere et prosjekt fra Oslo og tro at det vil fungere på Langhus, men vi kan ta med oss kvaliteter vi tror vil fungere. Det er viktig at vi ser på om det vil tilføre noe positivt for alle som skal bo her. Et unikt trekk er at mye av naturtypen på tomta skal videreføres, sier hun på selskapets hjemmeside.

LES OGSÅ: Driveren er på plass, nå mangler bare hotellet

Wegger har flere nybyggprosjekter bak seg og er tydelig på at Langhus 1405 ikke kan være en blåkopi av andre. Sentralt i uteområdene står blant annet en kolle med høye furutrær som boligene skal formes rundt.

– Ved å videreføre vegetasjonstypen som finnes i dag bevarer vi mye av områdets karakter. Folk vil flytte hit fordi det er litt mer landlig og rolig enn i byen. Da må vi sørge for å skåne nettopp den særegenheten, poengterer prosjektsjefen.

LES OGSÅ: Bygger blokk rett ved fjorden

Prosjektgruppa er opptatt av å skape et sted som er hyggelig og godt å komme hjem til – allerede i atkomsten og fellesområdene.

– Du skal på en måte komme hjem før du låser deg inn i din egen leilighet. De store fellesarealene, med kollen og den store plenen, gir rom for at beboerne selv kan bestemme hvordan uteområdene skal brukes. Vi legger grunnlaget for at de som flytter inn kan tilpasse bruken etter fellesskapets ønsker, uten at vi skal legge for mange føringer, påpeker Wegger.