Wybo Wijnbergen, General manager i Northern Europe WeWork, vil ha partnerskap med gårdeiere. Foto: Glen Widing.
Wybo Wijnbergen, General manager i Northern Europe WeWork, vil ha partnerskap med gårdeiere. Foto: Glen Widing.

– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent

WeWorks Wybo Wijnbergen frir hemningsløst til gårdeiere og mener et partnerskap med WeWork kan gi en kraftig økning i inntektene til gårdeierne.

Publisert Sist oppdatert

WeWork og andre nye aktører innen såkalt «kontor som service» forsøker å slå hull på den tradisjonelle måten å leie ut kontoreiendom, som innebærer så høy husleie som mulig på så lange leiekontrakter som mulig. Torsdag var Wybo Wijnbergen, General manager i Northern Europe WeWork, på Eiendomsdagene 2019 på Norefjell. Der fridde han hemningsløst til gårdeiere.

Ifølge Wybo Wijnbergen ble IBM og Microsoft de perfekte partnerne for over 20 år siden, hvor IBM sto for hardware, mens Microsoft var software. Nå mener han det perfekte partnerskapet vil være mellom gårdeiere og hans selskap.

– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med inntil 25 prosent. Som partner i New York har vi koblet 18 000 små businesseiere med prima kontorlokaler og vi reduserer risikoen for byggeiere, sa Wijnbergen.

WeWork har en konsumbasert modell, hvor de som leier plass kun skal fokusere på sin virksomhet.

– Vi skal tilby alt, inkludert å skape et samfunn og treffpunkter for virksomhetene, sa Wijnbergen.

Han forteller at WeWork også er opptatt av å hente inn data og bruke den til utviklingen.

– Alt vi designer og utvikler er basert på data som vi har hentet inn. Da kan vi også forbedre det neste bygget vi åpner i. Vi kan også hjelpe dem som leier hos oss, siden vi har data på hvordan de bruker byggene og plasser.