– BYENS BESTE BELIGGENHET: Daglig leder Frode Karlsen i Vika Eiendomsforvaltning foran Dronning Mauds gate 10 og 11. Nå er det klart at Ferd flytter inn i de tre øverste etasjene i nummer.Foto: Glen Widing.
– BYENS BESTE BELIGGENHET: Daglig leder Frode Karlsen i Vika Eiendomsforvaltning foran Dronning Mauds gate 10 og 11. Nå er det klart at Ferd flytter inn i de tre øverste etasjene i nummer.Foto: Glen Widing.

Skapte milliardverdier i Vika

Rehabiliteringen og påbyggingen av tvillingbyggene Dronning Mauds gate 10 og 11 har skapt milliardverdier. Årlige leieinntekter kommer opp i 105 millioner kroner når byggene er fullt utleid.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble det kjent at Ferd flytter inn i de påbygde lokalene i Vika. Investeringsselskapet skal leie de tre øverste etasjene i Dronning Mauds gate 10, og flytter inn til sommeren neste år. Dermed er gårdeier Vestre Vika DA og forvalter Vika Eiendomsforvaltning i full gang med å fylle opp det andre såkalte tvilling-bygget i Vika. Fra før har Wikborg Rein leid nabobygget Dronning Mauds gate 11, som sto ferdig rehabilitert i 2017. Øvrige leietakere i det bygget er FSN Capital Partners, Bien Sparebank og Europcar.

– Denne eiendommen har de tre B-ene. Byens Beste Beliggenhet, sier daglig leder Frode Karlsen i Vika Eiendomsforvaltning når Estate Nyheter treffer han i de nye lokalene denne uken.

VIKA: Sentral beliggenhet.
VIKA: Sentral beliggenhet.

Han er strålende fornøyd med å ha landet leieavtalen med Ferd AS. Fra før har Partner Revisjon tegnet leieavtale og flyttet inn i andre etasje, mens Ambita flytter inn i tredje etasje den 1. desember. En standard etasjeflate er brutto 1184 kvadratmeter, mens den inntrukne toppetasjen er noe mindre. Fra fjerde til åttende etasje er det ledige lokaler i Dronning Mauds gate 10, men det pågår flere prosesser som trolig ender med nye leieavtaler i løpet av kort tid. Malling & Co har utleieoppdraget.

Les også: Kjøpte gigantprosjekt fra Windfeldt og Orkla

Allerede i 2013 forelå planforslaget for ombyggingen av Dronning Mauds gate 10 og 11. I mars 2015 sa bystyret i Oslo ja til planene, og siden har Vestre Vika DA jobbet med prosjektet. Etter ombyggingen er eiendommene nå på 32 000 kvadratmeter. Parkeringsanlegget er på 9000 kvadratmeter, mens Dronning Mauds gate 11 er på 10 000 kvadratmeter og 10 er på 13 000 kvadratmeter. Personalrestauranten ligger i etasjen mellom kontorhusene og parkeringshuset, der det tidligere var et konferansesenter.

– Vi har fått økt arealene i begge byggene. Det gir sammen med oppgradert kvalitet en betydelig gevinst og en eiendomsutvikling som er helt vanvittig på den beste tomten i byen, sier Karlsen.

Les også: SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo

Dronning Mauds gate 10 og 11 ble bygd i 1968 av entreprenørene J.B. Bakke AS og O.E. Dybvig AS. De ble først kjent som IBM-byggene og deretter Manpower-byggene. Opprinnelig var eiendommene på syv etasjer, og nå er de blitt påbygd med fullverdige etasjer i 8., 9. og 10., samt en inntrukket 11. etasje med terrasse rundt. De opprinnelige eiernes familier (Bakke, Fossum, Dybvik) er fortsatt dominerende på eiersiden.

Karlsen mener verdien av de to byggene nærmer seg 3 milliarder kroner. I så fall er det skapt milliardverdier etter rehabiliteringen og påbyggingen.

– Vi vil få over 100 millioner kroner i inntekter til neste år. Basert på at vi får leid ut hele bygget til markedsbetingelser, kommer vi opp i 105 millioner kroner i leieinntekter.

Eierfamiliene som har vært med i 50 år har planer om å sitte på de store eiendomsverdiene, selv om det har kommet flere henvendelser.

Powered by Labrador CMS