Konsernsjefen i Conluo benytter ofte anledningen til å fremsnakke sine medarbeidere. Her på Høyres kommunalkonferanse i våres.
Konsernsjefen i Conluo benytter ofte anledningen til å fremsnakke sine medarbeidere. Her på Høyres kommunalkonferanse i våres.

Velutdannede servicemedarbeidere – er bransjens store ressurs!

Mange har hørt historier som den om Vietnams visesentralbanksjef som endte som flyktning og deretter renholder i Norge, eller om matematikkprofessoren fra India som ble renholder i Norge og utdannet seg til sykepleier etter mange år.
Utdanningsnivået er høyt hos mange som innvandrer til Norge, men dessverre er det også mange som gir opp konvertering av egen utdannelse slik at den tilfredsstiller norske regler. Dette er en uutnyttet ressurs som flommer innover grensene våre – og disse menneskene kommer gjerne først til servicebransjene.

Navdeep Kumar, konsernsjef i Conluo sier at i vår bransje (mat, renhold, eiendomsservice) er dette velkjent for arbeidsgiverne, men det hjelper lite å vite at opptil 70% av dine ansatte har høyere utdannelse, vi må klare å dra fordel av det til det beste for alle parter.

Våre ansatte er fra et titalls forskjellige land og bringer med seg en skatte-kiste av kultur, erfaringer og ikke minst matretter fortsetter Navdeep Kumar.

Fra produksjonskjøkkenet vårt i Råde
Fra produksjonskjøkkenet vårt i Råde

Når vi finner ut at vi har ansatt en «pinsett-kokk» fra Sri Lanka så er det enkelt å løfte han eller henne fra kantina på Bryn til en stilling hvor hun/han kan inspirere flere av våre ansatte og glede våre kunder med eksotiske og kulinariske retter fra et annet verdenshjørne.

Blant vaktmesterne har vi f.eks. ingeniører og håndverkere. Blant renholderne våre har vi alt fra journalister til jurister.

Eiendomsbransjen burde rekruttere mer fra servicebransjene

Let hos FM-selskapene når dere skal rekruttere, vi elsker å sende våre folk videre, sier Navdeep Kumar. Dette er en del av vår rolle i samfunnet og vi får bedre og bedre rekruttering etter hvert som det blir mer og mer kjent i innvandrermiljøene at vi er flinke til å hjelpe folk videre.

Disse 4 er utdannet, jurist, pilot, bedriftsleder og ingeniør. Alle jobber med service i Conluo.
Disse 4 er utdannet, jurist, pilot, bedriftsleder og ingeniør. Alle jobber med service i Conluo.

Ikke bare sender våre tidligere medarbeidere oss nye rekrutter, de tipser oss også om nye mulige oppdragsgivere! Kontakt oss gjerne, avslutter Navdeep Kumar. Vi har så mange dyktige ressurssterke ansatte og enkelte ganger vil noen av våre medarbeidere videre for å bruke mer av sine ressurser en hva vi kan tilby og vi vil gjerne hjelpe dem gjerne når vi kan.

Powered by Labrador CMS