FOR STORT: Dette forslaget ble for voldsomt for kommunen, og ble derfor justert ned.
FOR STORT: Dette forslaget ble for voldsomt for kommunen, og ble derfor justert ned.

159 leiligheter ble til 65

Opprinnelig så utvikleren for seg seks blokker med leiligheter på den sjønære tomta. Det ble imidlertid for mye for kommunen.

Publisert

I Trålveien rett øst for Bodø flyplass vil den lokale Norgeshus Byggmester Erling Skipnes utvikle en snaut 14 mål stor næringseiendom til boliger. Det første forslaget med 159 enheter ble imidlertid i største laget, og ifølge referatet fra det nylige oppstartsmøtet er nå antallet boliger redusert til 65 leiligheter fordelt på blokker og rekkehus.

Arealplanlegger Vidar Julian Grovassbakk i Norgeshus sier det første forslaget ble for høyt for kommunen.

- Det fikk vi ikke gjennomslag for og forslaget ble dermed kuttet til 65 enheter. Etter at varslingsperioden er over i desember tar vi sikte på å jobbe med planarbeidet gjennom vinteren og våren. Det betyr nok at vi kan begynne å bygge i 2023, påpeker han.

Nøyaktig antall og størrelser er det for tidlig å si noe om ennå, men Grovassbakk sier de ser for seg rekkehus med tre etasjer og blokker med fem.

- Planen er en blanding av disse, men det videre arbeidet får vise hva som blir det riktige for denne tomta, sier han.

Kommunen på sin side er tydelige på at det er gitt klare føringer om at det tillates maks fire etasjer i området, men åpner for variasjon.

- Dersom utbygger kan vise til et prosjekt med god kvalitet, kan variable høyder med et snitt på fire etasjer allikevel tillates, skriver kommunens saksbehandler i sitt referat.

Powered by Labrador CMS