SOLGT: Scandic Ørnen.
SOLGT: Scandic Ørnen.

Scandic Ørnen er solgt

OBOS Eiendom har solgt Scandic Ørnen til Oslo Pensjonsforsikring for ca. 800 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var i fjor høst at Estate Vest skrev at OBOS Eiendom hadde lagt ut Scandic Ørnen for salg. Hotellet, som åpnet dørene i 2014, har 368 rom fordelt på 19 000 kvadratmeter. Det ligger midt i Bergen sentrum, rett over gaten for Bystasjonen.

Nå er det klart at eiendommen, som har adressen Lars Hillesgate 18, er blitt solgt. Kjøper er Oslo Pensjonsforsikring AS, som tar over eiendommen 2. mai. Det melder Estate Vest.

– OBOS Eiendom AS utviklet Ørnen og har nå eid den i fem år hvor vi sammen med Scandic har utviklet et av de beste hotellene i Bergen. Med Oslo Pensjonsforsikring som ny eier har hotellet fått en ny langsiktig god eier som vil videreføre eierskapet på en god måte. Vi selger eiendommen som følge av at vi ønsker å allokere finansiering av nye prosjekter, sier konserndirektør, Nils Morten Bøhler ifølge Estate Vest.

OBOS Eiendom har en rekke utviklingsprosjekter på trappene og vil årlig investere ca. 1 milliard i nye næringsprosjekter. Hovedfokus de neste årene er utviklingen av Ulven og Construction City, ferdigstillelse av Kværnerbyen med prosjektet Oslo K og Holmlia senter.

Akershus Eiendom har vært selgers rådgiver i transaksjonen.