KONKURS: WeWork-aksjen har falt om lag 98,5 prosent så langt i år.

Takk og farvel til Wework

Nå har det amerikanske selskapet søkt om konkursbeskyttelse.

Publisert Sist oppdatert

I august ble det kjent at coworking-selskapet Wework advarte mot mulig konkurs. Børsverdien var da nede i 145 millioner dollar - et langt fall fra den gangen det var verdsatt til 47 milliarder dollar.

I forrige uke ble det blåst liv i konkursspøkelset, og mandag søkte det amerikanske selskapet om konkursbeskyttelse.

Ifølge Reuters bunner dette ut i at det japanske teknologikonsernet Soft Bank som eier rundt 60 prosent av Wework og har sprøytet inn milliarder av dollar i selskapet, innrømmer at at det ikke kan overleve med mindre det reforhandler sine dyre leiekontrakter.

En talsperson i Wework sa at rundt 92 prosent av deres långivere hadde gått med på å konvertere sikret gjeld til egenkapital gjennom en avtale om omstrukturering, og nullet rundt 3 milliarder dollar i gjeld.

I slutten av juni hadde Wework kontorlokaler tilgjengelig på 777 adresser verden over. De opplyser nå at virksomheter utenfor USA og Canada ikke er rammet av prosessen, heller ikke franchiser. Kontorene deres i Norge ligger på Tjuvholmen i Oslo.

I Norge har Wework lokaler i på Tjuvholmen og i Haakon VIIs gate i Oslo sentrum. Wework skriver at virksomheter utenfor USA og Canada ikke er rammet av prosessen, heller ikke franchiser verden over.

 WeWork-aksjen har falt om lag 98,5 prosent så langt i år.

Powered by Labrador CMS