DIDN'T WORK: Det går mot slutten for WeWork.

Amerikanske medier: WeWork går konk

BBC skriver at WeWork kan bli begjært konkurs allerede i neste uke.

Publisert

I midten av august ble det kjent at coworkingselskapet WeWork advarte mot mulig konkurs. Selskapet, som på det meste var verdsatt til 47 milliarder dollar, dundret onsdag ned med over 50 prosent på den amerikanske Nasdaq-børsen til en børsverdi på drøye 55 millioner dollar. Årsaken til fallet er at amerikanske medier som Wall Street Journal og Reuters, ifølge BBC, melder at selskapet vil bli begjært konkurs allerede i neste uke. WeWork avviste å kommentere saken da BBC tok kontakt.

Tirsdag meldte WeWork at de hadde blitt enige med kreditorer om å midlertidig utsette nedbetaling av noe av selskapets gjeld. Ved utgangen av juni hadde WeWork 777 lokasjoner i 39 land over hele verden. I Norge har selskapet lokaler i Tjuvholmen Allé 1-5 og Haakon VIs gate 5.

Etter at WeWork ble priset til 47 milliarder kroner i en emisjon forut for børsnotering, gikk det bare nedover. Investorenes interesse kjølnet imidlertod da selskapet skulle noteres i 2019 og det ble lagt frem enorme tap, samtidig som det ble avslørt sammenblandinger mellom selskapets økonomi og gründer Adam Neumann.

Først to år senere kom We Work på børs til en brøkdel av verdien og etter noteringen har selskapet kjempet for å forbedre likviditeten og lønnsomheten.

Powered by Labrador CMS