TRØBBEL: WeWorks morselskap sliter med å få opp investorenes entusiasme. Foto: Mitch Hutchinson/Shutterstock.com
TRØBBEL: WeWorks morselskap sliter med å få opp investorenes entusiasme. Foto: Mitch Hutchinson/Shutterstock.com

Tallene som skaper trøbbel for WeWork (+)

WeWorks morselskap We Company vurderer både priskutt eller å droppe hele børsnoteringen. Investorene har vanskeligheter med å svelge selskapets nøkkeltall.

Publisert Sist oppdatert

Den kommende børsnoteringen av WeWorks morselskap We Company, går ikke på skinner. Etter at både børsnoteringen av Lyft og Uber endte i fiaskonoteringer med kraftige kursfall, er investorene skeptiske til nok et selskap med gigantiske underskudd. Og interessen blir ikke større av at verdsettelsene som er blitt skissert betegnes som hinsides høy.

Da det ble hentet inn ny kapital i januar i år, var prisingen av WeWork utrolige 47 milliarder dollar for selskapet som tapte 1,69 milliarder dollar på driften i fjor. I årets første halvår var underskuddet på driften 1,37 milliarder dollar. De store tapene og fiaskonoteringene til Lyft og Uber har bidratt til at investorene er svært lite lystne til å handle We Company-aksjer ved en børsnotering, og ifølge Dow Jones Newswire vurderer selskapet nå å dumpe prisingen til under 20 milliarder dollar. I verste fall kan hele noteringen bli kansellert.

We Company profilerer seg som et techselskap som skal leve av tjenester knyttet opp til deres leietakere. I sin filing til de amerikanske børsmyndighetene hevder selskapet at markedet er på utrolige 3000 milliarder dollar og at de har signert bare 0,2 prosent av de potensielle kundene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.