FORNØYD: Eilif Tanberg melder om minus, men har ingen sure miner.

Lavere eiendomsverdi endte med minus 48 mill

SiOs årsresultat preget av særlig en eiendom i Oslo.

Publisert

Studentsamskipnaden SiOs årsresultat for 2023 viser ifølge en pressemelding sunn drift, men året ender med et negativt resultat på 48,1 millioner som følge av nedskrivning av bokført verdi på eiendommen St. Olavs gate 23.

– SiO drives godt og har en robust økonomi. Jeg er fornøyd med at vi i 2023, uavhengig av det negative årsresultatet, har levert godt i arbeidet med å tilpasse vårt tilbud til studentenes behov, sier Eilif Tanberg som er student og styreleder i SiO.

SiOs ordinære virksomhet, isolert fra påvirkningen fra verdifallet til studenthuset, viser et forsiktig overskudd. Eksklusiv nedskrivningen er resultat før skatt på 28,1 millioner. SiO-konsernet omsatte for snaut 1,4 milliarder kroner i 2023. 

SiO: Andreas Eskelund.

St. Olavs gate 23 ble kjøpt i 2021 for å brukes som et aktivitetshus for studenter i Oslo.

– Siden har det vært et fall i markedet for næringseiendom i Oslo på nær 12 prosent, og derfor har vi vurdert at en nedskriving på 72 millioner gir en riktig verdifastsettelse i regnskapet, sier administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO.

Tilpasning til varige endringer

2023 var det første året etter pandemien hvor hele SiOs tjenestetilbud var operativt hele året. Imidlertid ser det ut til at studiemønster og antall studenter på campus er varig endret. Inflasjon og prisøkning har også lagt press på SiOs økonomi gjennom året.

– Det er viktig for oss å holde så lave priser som mulig til studentene. Vi jobber samtidig med å gjøre langsiktige tilpasninger. Et nøkkelprosjekt for oss er boligutvikling for å kunne tilby attraktive studentboliger under markedspris også i fremtiden, påpeker Eskelund.

Egenkapitalsituasjonen er også tilfredsstillende, med en andel på 21,7 prosent. Det skal sikre nåværende og fremtidig studentvelferd, og særlig SiOs mulighet til å møte det store behovet for studentboliger.

– I 2023 har vi holdt høy aktivitet, og brukt nærmere en milliard kroner på planlegging og gjennomføring av nybygg og rehabiliteringer i Oslo og Lillestrøm. Den satsningen fortsetter også inn i 2024 og fremover, sier Eskelund.

Powered by Labrador CMS