Aktuelt:

SATSER: Den tidligere DNB-megleren Johan Rasting har hentet penger for å vokse innenfor studentboliger.
SATSER: Den tidligere DNB-megleren Johan Rasting har hentet penger for å vokse innenfor studentboliger.

Studentbolig-gründer tror på 2.000 leieforhold i løpet av neste år

Etter å ha hentet 110 millioner kroner for å satse på studentboliger, skal Johan Rasting nå gi gass.

Publisert

Det var i januar 2020 at den tidligere DNB-megleren Johan Rasting etablerte eiendomsselskapet Bo Coliving. Selskapet har hentet inn til sammen 110 millioner kroner til satsingen og fått med seg investorer som Adolfsen-brødrene, Kjetil Holta, to av partnerne i Askeladden og gründerne av Spacemaker.

Bo Coliving har digitale løsninger, større innslag av fellesarealer og lover mer forutsigbare priser. Selskapet har rukket å få 500 leietakere i Tønsberg, Bergen, Horten, Skien, Larvik, Porshgrunn, Bø i Telemark og Fredrikstad.

– I første omgang sikter selskapet på å få etablert minimum 2.000 leieforhold. Hvis alt går etter planen vil vi klare dette allerede i løpet av neste år, sier gründer og daglig leder Johan Rasting.

Selskapet skal både eie, utvikle og drifte leieboligene. Den langsiktige ambisjonen er å bli landets største og beste på studentboliger med minst 10.000 leieforhold i 2026. Ifølge Rasting er det omtrent 70 prosent av studentene som leier i det private markedet.

– Offentlige studentboliger er bra, men det er for få av dem. I det private utleiemarkedet er studentene en undervurdert og oversett gruppe. De oppfører seg, betaler leien i tide, men har ikke fått tilpassede boløsninger. Vi ser på dette som en ledig posisjon i markedet, sier Rasting.

Powered by Labrador CMS